Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Παράνομοι μηχανισμοί παρέμβασης αντλιών 4/1/2011

Παράνομοι μηχανισμοί παρέμβασης αντλιών 4/1/2011

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
Κιν. Προέδρου 6984314310
E mail: popek@sppi.gr

Ηράκλειο Κρήτης 04/01/2011
Αριθμ. Πρωτ. 202

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων (Π.Ο.Π.Ε.Κ.), με την ανακοίνωσή της στις 27 Δεκεμβρίου 2010, για το θέμα των ελλειμματικών παραδόσεων καυσίμων σε ευρεία κλίμακα, από «πειραγμένες» αντλίες, ανέδειξε ένα μεγάλο θέμα στα πλαίσια ομαλής λειτουργίας της αγοράς πετρελαιοειδών. Το θέμα σχετίζεται άμεσα με την προστασία των καταναλωτών, τον αθέμιτο ανταγωνισμό και τη φοροδιαφυγή.

Η ανακοίνωση της Π.Ο.Π.Ε.Κ. είχε ως αποτέλεσμα την άμεση αντίδραση του υπουργείου Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, που έμμεσα παραδέχεται την ύπαρξη του θέματος, με την κατάθεση σχετικής τροπολογίας για τακτικότερους ελέγχους και αυστηρότερες ποινές στους παραβάτες, μέχρι και την αφαίρεση της άδειας λειτουργίας του πρατηρίου. Αναμένουμε βέβαια να διαπιστώσουμε στην πράξη τον εντοπισμό όσων κατασκευάζουν, διακινούν και χρησιμοποιούν τους παράνομους μηχανισμούς και την τιμωρία τους με τις νέες, αυστηρότερες ποινές.

Η Π.Ο.Π.ΕΚ. και η συντριπτική πλειοψηφία των πρατηριούχων, οι οποίοι διακρίνονται για την εντιμότητα και τον επαγγελματισμό τους, επικροτεί την άμεση αντίδραση του Υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Μιχ. Χρυσοχοϊδη και ζητά από το υπουργείο με τα ίδια αντανακλαστικά να δράσει προς την κατεύθυνση της καταπολέμησης του λαθρεμπορίου καυσίμων με την τοποθέτηση των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών – εκροών σε όλα τα στάδια διακίνησης των καυσίμων.

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων