Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ποια ηλεκτροκίνηση; Η BMW ετοιμάζει νέους κινητήρες!

Ποια ηλεκτροκίνηση; Η BMW ετοιμάζει νέους κινητήρες!

Διαφήμιση
  • newsautoteam

 

Η BMW το παίζει σε διπλό ταμπλό, καθώς εκτός από τα ηλεκτρικά της δεν παραλείπει να ετοιμάζει και νέους κινητήρες εσωτερικής καύσης για το 2027.

Η BMW, όπως και όλες οι μεγάλες εταιρίες, έχουν πάρει πλέον ξεκάθαρη πορεία προς τον πλήρη εξηλεκτρισμό τους. Όμως για κάποιους η μετάβαση αυτή μπορεί να μην έρθει όσο γρήγορα όσο υπολογίζουμε, οπότε καλό θα ήταν να υπάρχουν και άλλες επιλογές.

Σε αυτό το πνεύμα κινείται πολύ έξυπνα η BMW, η οποία φαίνεται ότι δεν έχει σκοπό να εγκαταλείψει σύντομα τους συμβατικούς κινητήρες. Και μάλιστα όπως προκύπτει από έγκυρες πληροφορίες, ετοιμάζει νέα μοντέλα με κινητήρες εσωτερικής καύσης για το 2027.

Οι νέοι κινητήρες θα μπουν στα μοντέλα της σειράς Χ, δηλαδή Χ3 και Χ5 -και όχι μόνο- που κατασκευάζονται στην Αμερική.

Ο CEO της εταιρίας Oliver Zipse έχει δηλώσει στο παρελθόν ότι η εγκατάλειψη των κινητήρων εσωτερικής καύσης είναι πολύ πιθανό να οδηγήσει σε προβλήματα την αυτοκινητοβιομηχανία.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι ο Zipse είναι κατά των ηλεκτρικών, μιας και η BMW έχει πλέον μία μεγάλη γκάμα από τέτοια αυτοκίνητα, που διαρκώς μεγαλώνει.

Όμως τα αυτοκίνητα με συμβατικούς κινητήρες θα συνεχίσουν να πωλούνται σε σημαντικές αγορές του κόσμου και μετά το 2035, οπότε η BMW θα πρέπει να έχει παρουσία και εκεί.

Προς το παρόν δεν γνωρίζουμε ποιοι κινητήρες θα επιβιώσουν, και αν καταφέρουν να συνεχίσουν και στην επόμενη δεκαετία μοτέρ όπως ο V8 και ο εξακύλινδρος εν σειρά. Όμως πιο κοντά στην επιβίωση φαίνεται να είναι τα τετρακύλινδρα σύνολα, τα οποία μπορούν να ανταποκριθούν πιο εύκολα στις νόρμες των ρύπων.

Πάντως κατά τόπους στελέχη της εταιρίας, όπως αυτά στη Νότια Αμερική, επιμένουν ότι ο εξακύλινδρος θα είναι ένας από αυτούς που θα συνεχίσει να υπάρχει.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Η εταιρία δουλεύει σε μία σειρά από παραδοσιακούς κινητήρες με σημαντικά μειωμένες εκπομπές ρύπων. Κάτι που σημαίνει ότι θα συμμορφώνονται με τις όλο και πιο αυστηρές προδιαγραφές ρύπων.

Να σημειώσουμε εδώ ότι η Rolls Royce και η Mini έχουν δεσμευτεί να γίνουν πλήρως ηλεκτρικές έως το 2030. Όμως αυτές είναι μικρές και εξειδικευμένες μάρκες που μπορούν να έχουν μόνο ηλεκτρικά.

Η BMW θα πρέπει να διατηρήσει τους κινητήρες ICE εάν θέλει να επιβιώσει στην παγκόσμια αγορά – ειδικά σε χώρες όπου τα ηλεκτρικά οχήματα δεν είναι βιώσιμα.

Μάλιστα δεν αποκλείεται αυτοί οι νέοι κινητήρες να μπορούν να τοποθετηθούν και στη Neue Klasse, η οποία μπορεί να είναι αποκλειστικά για ηλεκτρικά αυτοκίνητα, όμως με μικρές μετατροπές ίσως να μπορεί να φιλοξενήσει και συμβατικές μονάδες κίνησης.

newsauto.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων