Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΠΟΠΕΚ 15/2/12 Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδη

ΠΟΠΕΚ 15/2/12 Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδη

Διαφήμιση

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)

Αρχιμήδους 29, 71306 Ηράκλειο – Κρήτη
Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881
Κιν. Προέδρου 6984314310
E mail: popek@popek.gr

Ηράκλειο Κρήτης, 15/02/2012
Αρ. Πρωτ. 546

Προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών & Δικτύων κ. Μ. Βορίδη
  
Κύριε Υπουργέ,

Θα θέλαμε να σας εκφράσουμε την ειλικρινή μας αγωνία για τις εξελίξεις που προοιωνίζονται εν όψει της εφαρμογής του νέου μνημονίου και της γενικευμένης κρίσης που μαστίζει την χώρα. Ως επί το πλείστον, ο κλάδος μας αποτελείται από έναν μεγάλο αριθμό μικρομεσαίων επιχειρήσεων πρατηριούχων υγρών καυσίμων και εμπόρων καυσίμων, οι οποίοι όντας τμήμα της μικρομεσαίας τάξης στην Ελλάδα, αποτέλεσαν τη ραχοκοκαλιά της ελληνικής οικονομίας. Ειδικότερα, οι δικές μας επιχειρήσεις αποτέλεσαν και αποτελούν το εργαλείο είσπραξης από το κράτος των έμμεσων φόρων που επιβάλλονται μέσω των καυσίμων και φτάνουν στα κρατικά ταμεία ενισχύοντας έτσι τα έσοδα του προϋπολογισμού της χώρας μας.

Κάνουμε έκκληση, αντιλαμβανόμενοι τις δύσκολες στιγμές που περνά η πατρίδα μας, σε εσάς προσωπικά, με σκοπό να μας δοθεί η ευκαιρία με γνώμονα τη λογική, το δίκαιο, το κοινό συμφέρον και χωρίς να αποκλίνουμε από τις επιταγές του μνημονίου, να καταθέσουμε τις απόψεις μας και τις θέσεις μας όσον αφορά τα όσα επικαλείται η παράγραφος που αναφέρεται στο «πακέτο μεταρρυθμιστικών μέτρων για τη βελτίωση του επιχειρηματικού περιβάλλοντος» (σελ. 28) του νέου μνημονίου και αφορούν στο επάγγελμά μας.

Κύριε Υπουργέ, νομίζουμε ότι το λιγότερο που μπορεί να γίνει, θα ήταν ενωμένοι, με σύμπνοια και με βάση τα όσα είπαμε παραπάνω, να προχωρήσουμε μπροστά δημιουργώντας και όχι καταστρέφοντας. Δεν είναι ώρα για άλλες συγκρούσεις. Ζητούμε λοιπόν το αυτονόητο, δηλαδή μία συνάντηση μαζί σας πιστεύοντας ότι υπάρχει απλή και εύκολη λύση στα ζητήματά μας, η οποία θα βοηθήσει και θα συμβάλλει στην επιβίωση των επιχειρήσεών μας και παράλληλα θα είναι σύμφωνη με τις δεσμεύσεις και τις υποχρεώσεις που αναλάβαμε ως χώρα βάσει του μνημονίου.

Πιστεύοντας στο ουσιαστικό σας ενδιαφέρον και στην αποδεδειγμένη σας διάθεση να βγούμε από τα αδιέξοδα, αναμένουμε άμεσα την απάντησή σας προκειμένου να σας επισκεφτούμε και να σας εκθέσουμε τις απόψεις μας.

Με τιμή

Για την Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων
Ο Πρόεδρος του Δ.Σ./ Ο Γ. Γραμματέας
Μαυράκης Χαράλαμπος / Μελίδης Σπύρος

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων