Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΠΟΠΕΚ: Η πολιτεία έχει χάσει την μάχη του λαθρεμπορίου

ΠΟΠΕΚ: Η πολιτεία έχει χάσει την μάχη του λαθρεμπορίου

Διαφήμιση

stigmes 2

Όλη η συνέντευξη τύπου της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων…

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 1

ΑΠΟΣΠΑΣΜΑ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗΣ 2

Στην όποια παραβρέθηκαν η ,  από την ΔΗΜΑΡ ο υπεύθυνος τομέα Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής Γιώργος Ιωαννίδης ,ο  Γιώργος Καββαθάς πρόεδρος της ΓΣΕΒΕΕ ,ο Γιώργος Μασσαλής πρόεδρος των εμπόρων υγρών καυσίμων νομού Αττικής, ο Θέμης Κιούρτζής Πρόεδρος Βενζινοπωλών «Μέγας Αλέξανδρος», ο Γιάννης Αγάντας, πρόεδρος του Σωματείου Μεταπωλητών Υγρών Καυσίμων Θεσσαλονίκης, πρόεδρος του Συνδέσμου Πωλητών Πετρελαιοειδών Νομού Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης και ο Γιάννης Παπαζήσης της ομοσπονδίας εμπόρων καυσίμων Γρεβενών. Από το ΔΣ της ΠΟΠΕΚ ο Γενικός Γραμματέας  Σπύρος Μελίδης, ο Αντιπρόεδρος Ευάγγελος Κώτσος, ο πρώην πρόεδρος και μέλος Χαράλαμπος Μαυράκης ,ο  πρόεδρος Γιώργος Ασμάτογλου και ο πρώην πρόεδρος της ΟΒΕ και σύμβουλος της ΠΟΠΕΚ Δημήτρης Μακρυβέλιος.

makryvelios

Στην συνέντευξη επισημάνθηκαν ότι παρά τους περί του αντιθέτου ισχυρισμούς της κυβέρνησης, τελικά το λαθρεμπόριο καυσίμων βασιλεύει.Η κυβέρνηση εξίσωσε τους ειδικούς φόρους πετρελαίων θέρμανσης και κίνησης με σκοπό ακριβώς να παταχθεί το λαθρεμπόριο πετρελαίου και να εισπράξει τους φόρους. Το αποτέλεσμα όμως είναι ότι, και δεν πατάχθηκε το λαθρεμπόριο και το κράτος δεν εισέπραξε ούτε από την πάταξή του ούτε και από τις πωλήσεις πετρελαίου δεδομένου ότι στο πετρέλαιο θέρμανσης η πτώση της κατανάλωσης ήταν στο 70% αλλά πάγωσαν 7/10 έλληνες.

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης αποκαλύφθηκε ότι ένα μεγάλο μέρος των καυσίμων «φεύγει» από τα διυλιστήρια και «χάνεται» για να ξαναεμφανιστεί είτε σε δεξαμενές εταιρειών έργων, είτε σε ιδιωτικά πρατήρια μεταφορικών και άλλων εταιρειών, είτε σε συνδεμένα με το λαθρεμπόριο πρατήρια.

Στην συνέντευξη αναφέρθηκε ότι 220 χιλ τόνοι φύγανε από μια πύλη της χώρας ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα από την άλλη πλευρά δήλωσαν οτι παρέλαβαν μόλις 10χιλ τόνους Πάντως, πάνω από το 50% του λαθρεμπορικού καυσίμου διοχετεύεται στην κατανάλωση έξω από τα κοινά πρατήρια.

stigmes4 (1)

Την ίδια ώρα η Γραμματεία Πληροφοριακών Συστημάτων  μπορεί να υποχρέωσε το 90% των πρατηριούχων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη να τα εγκαταστήσουν το σύστημα εισροών εκροών, όμως η ίδια, δεν διαθέτει το απαιτούμενο υποσύστημα υποδοχής των δεδομένων.   Συγκλονιστικές είναι οι αποκαλύψεις που έρχονται απο την βόρεια ΕΛΛΑΔΑ όταν το ΣΔΟΕ εντόπισε λαθρέμπορους ,συνέλαβε τους διακινητές αλλά δεν εντόπισε τους τελικούς παραλήπτες.

Όπως σημειώθηκε από τους εκπροσώπους της Θεσσαλονίκης «έπιασαν τους βυτιοφορείς από το ΣΔΟΕ αλλά δεν άφησαν να δούμε ποιος θα παραλάμβανε τα καύσιμα.Η απάντηση που έδωσε το ΣΔΟΕ είναι οτι δεν είχανε προσωπικό και θα έχαναν την υπόθεση».

kavvathas

Αίσθηση προκάλεσε η δήλωση της βουλευτού των Ανεξάρτητων Ελλήνων Ραχήλ Μακρή, ότι, όταν έκανε σχετικές αποκαλύψεις και ερωτήσεις στη Βουλή για το λαθρεμπόριο βρέθηκε να απειλείτε η ζωή της

kioyrtzhs

masal

mayrakhs

Όσον αφορά τα πρατήρια τα τελευταία τρία χρόνια έχουν βάλει λουκέτο 2.200 και τον επόμενο χρόνο εκτιμάται ότι θα κλείσουν άλλα 1.500 με συνολικές χαμένες θέσεις εργασίας να ξεπερνούν τις 20.000.

makrh

πρώην πρόεδρος και μέλος ΠΟΠΕΚ

Χαράλαμπος Μαυράκης

ΠΡΩΗΝ ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΚΑΙ ΜΕΛΟΣ ΠΟΠΕΚ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΟΣ ΜΑΥΡΑΚΗΣ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων