Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΠΟΠΕΚ: Λύση για τον ΗΦΑΙΣΤΟ

ΠΟΠΕΚ: Λύση για τον ΗΦΑΙΣΤΟ

Διαφήμιση

Άμεση και οριστική επίλυση του προβλήματος που έχει ανακύψει με τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί για τις εκπρόθεσμες καταχωρήσεις στο σύστημα “Ηφαιστος” ζητεί η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων σημειώνοντας μάλιστα ότι “η επίλυση του προβλήματος αποτελεί στοιχειώδη νομική και ηθική υποχρέωση της πολιτείας, η οποία αφού ενέπλεξε έναν ολόκληρο κλάδο και έφερε χιλιάδες επιχειρήσεις στο χείλος της καταστροφής, αρνείται να δώσει λύση στο πρόβλημα”.

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία καλεί τις ελεγκτικές και τις δικαστικές αρχές να ελέγξουν τα στοιχεία των συναλλαγών πετρελαίου θέρμανσης που υποβλήθηκαν εκπρόθεσμα και αν διαπιστώσουν διαφορές που παραπέμπουν σε λαθρεμπόριο να επιβάλουν τις ποινές που προβλέπει ο νόμος σε όσους έκαναν παράνομη διακίνηση.

Τονίζει ωστόσο, ότι οι αρχές οφείλουν να απαλλάξουν τον κλάδο από τα εξοντωτικά πρόστιμα για τυπικές παραβάσεις που φθάνουν σε εκατοντάδες χιλιάδες ευρώ και ισοδυναμούν πρακτικά με εντολή λουκέτου στα πρατήρια.

Καταλήγει, δε, σημειώνοντας ότι δεν πρόκειται να επιτρέψει «να μπει λουκέτο σε 3.500 πρατήρια επειδή εκείνοι που οφείλουν να δώσουν λύση παραμένουν κολλημένοι στους τύπους και αρνούνται να δουν την ουσία».

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων