Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΠΟΠΕΚ ΠΡΟΣ ΑΑΔΕ : ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ  – ΑΑΔΕ

ΠΟΠΕΚ ΠΡΟΣ ΑΑΔΕ : ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ  – ΑΑΔΕ

Διαφήμιση

Θέμα: ΑΠΕΣΤΑΛΜΕΝΟ – ΕΠΕΙΓΟΝ ΑΙΤΗΜΑ ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗΣ  – ΑΑΔΕ

 

ΠΡΟΣ κ. Αντώνη Ντίνο – ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΑΡΧΗ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΕΣΟΔΩΝ (ΑΑΔΕ)

Προϊστάμενο Ψηφιακής Απεικόνισης Συναλλαγών και Διαβιβάσεων Δεδομένων και Επιχειρησιακός Υπεύθυνος Στην Ψηφιακή Πλατφόρμα MyDATA

 

ΘΕΜΑ : Επείγουσα Τηλεδιάσκεψη   ΔΙΑΣΥΝΔΕΣΗ/ ΦΗΜΑΣ

 

Κύριε Προϊστάμενε,

Είναι ανάγκη ΑΜΕΣΑ  να προγραμματιστεί ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ  τηλεδιάσκεψη μαζί σας σχετικά με τις νέες υποχρεώσεις που αφορούν την διασύνδεση των ταμειακών,  των ηλεκτρονικών συστημάτων ελέγχου εισροών εκροών με POS, νέο φορολογικό μηχανισμό ΦΗΜΑΣ. Επίσης να παρίσταται και κατά την εν λόγω  συνάντηση και εκπρόσωπος του Σωματείου των Εγκαταστατών.   

 Υπάρχουν ερωτήματα και θέματα που πρέπει  να αποσαφηνιστούν και να επιλυθούν, ως προς την αυτόματη σήμανση για ημερήσια  ισοζύγια του ηλεκτρονικού συστήματος ελέγχου εισροών εκροών,

το εμπορικό πρόγραμμα, ακόμα και σε σχέση με τον πάροχο ηλεκτρονικής τιμολόγησης, ο οποίος χρεώνει με  υπέρογκα αβάστακτα τιμολόγια, που σαφώς θα έχουν ως συνέπεια  οι πρατηριούχοι είτε να εγκαταλείψουν τον εφοδιασμό του Δημοσίου, είτε να μετακυλήσουν τα αυξημένα κόστη στην τροποποιημένη οικονομική προσφορά προς το Δημόσιο.

 

Ο διαχωρισμός ημερομηνιών προσαρμογής για τις αντλίες καυσίμων, ως προς την διασύνδεσης ταμειακών με POS  αλλά και ως προς τον νέο φορολογικό μηχανισμό ΦΗΜΑΣ σε σχέση με τα λοιπά είδη  της ίδια επιχείρησης είναι μη εφαρμόσιμη. Οι προθεσμίες που ορίζονται για τις αντλίες καυσίμων πρέπει να εφαρμοστούν (αν και εφόσον αυτό καταστεί λειτουργικά εφικτό, και εφαρμόσιμο,  κάτι το οποίο  σήμερα δεν είναι ορατό)  καθολικά αντίστοιχα για όλα τα είδη που διαθέτει το πρατήριο, διότι αποτελεί μια οντότητα στην επιχείρηση και δεν μπορεί να τμηματοποιηθεί.
Πρέπει, τα πρατήρια στο σύνολο της λειτουργίας τους, και όχι τμηματικά, να διασυνδεθούν στις 31/10/2024  και 1/1/2025 αντίστοιχα!

Πρέπει να οριστεί η παρατεταμένη προθεσμία προσαρμογής  στο σύνολο της επιχείρησης πρατηρίου για κάθε  Κωδικό  Αριθμό Δραστηριότητας (ΚΑΔ) των πρατηρίων 4730.

Ο ΦΗΜΑΣ, με το παράλογο της προπαραγγελίας σε εν ελλείψει είδος,  θα εναρμονίζεται ως προς την συμβατότητα του, σε όλες τις υποχρεώσεις και συστήματα;

Επίσης αντίστοιχα ζητήματα  προκύπτουν από την εφαρμογή των μέτρων  δέουσας επιμέλειας, το οποίο τελικώς πρόσθεσε οικονομικά βαρίδια στους  οικογενειάρχες πρατηριούχους, και ωφέλησε την ήδη υπάρχουσα ομηρία  του κλάδου μας από τους εγκαταστάτες εισροών εκροών.    

 Κάθε νέα υποχρέωση δεν  συνεισφέρει στην πάταξη της λαθρεμπορίας αλλά αντιθέτως αφανίζει τον κλάδο μας – τους  νόμιμους επιχειρηματίες.

 

Πρέπει να υπολογιστεί και να μην αμελούμε το σημαντικό γεγονός ότι στα πρατήρια καυσίμων, τα οποία  λειτουργούν νόμιμα,   οι αποδείξεις εκδίδονται αυτόματα από το ηλεκτρονικό σύστημα ελέγχου εισροών εκροών, σε αντίθεση με τις  λοιπές επιχειρήσεις, με αποτέλεσμα η διασύνδεση  με τα pos στα πρατήρια εκτός από δαπανηρή να  είναι και εντελώς άσκοπη. 

Περιμένουμε την άμεση ανταπόκρισή σας στο αίτημα τηλεδιάσκεψης.  

Με εκτίμηση

   O Πρόεδρος   Κιουρτζής Θεμιστοκλής     Τηλ. 6942064000                                          

   Ο Γ. Γραμματέας  Μαυράκης Ιωάννης    Τηλ. 6945414999

                                                                                                                                                                                                                          

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ            
ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ (ΠΟΠΕΚ)    
Αρχιμήδους 29, 71306    ΗΡΑΚΛΕΙΟ Κρήτης, Τηλ. 2810 220885 Fax 2810 220881  
: http://www.popek.gr  * popek@popek.gr

Γραφείο Επικοινωνίας – Θεσσαλονίκη Τηλ. 2310526411  (Δαναΐδων 7, ΤΚ 54626) 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων