Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πρόεδρος ΠΟΠΕΚ στο ΡΘ: “Αδιανόητο για κέρδος 2 ευρώ ημερησίως να επιβάλλεις πρόστιμο 5000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων” (AUDIO)

Πρόεδρος ΠΟΠΕΚ στο ΡΘ: “Αδιανόητο για κέρδος 2 ευρώ ημερησίως να επιβάλλεις πρόστιμο 5000 ευρώ σε πρατήρια καυσίμων” (AUDIO)

Διαφήμιση

Ρεπορτάζ: Βασίλης Μασούρας

Το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων επέβαλε διοικητικά πρόστιμα ύψους 5.000 ευρώ σε 4 πρατήρια καυσίμων για αισχροκέρδεια. Το ένα βρίσκεται στη Θεσσαλονίκη και τα άλλα τρία στην Αττική.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πρατηριούχων Εμπόρων Καυσίμων Θέμης Κιουρτζής μίλησε στο Ράδιο Θεσσαλονίκη τονίζοντας ότι “το πρόστιμο που επιβλήθη στο πρατήριο της Θεσσαλονίκης είναι για περιθώριο κέρδους – ημερήσιο όφελος 2 ευρώ την ημέρα – κι αυτό με ερωτηματικό”.

 
Παράλληλα, κάλεσε ευθέως τον Υπουργό Ανάπτυξης να ανακοινώσει ποιο είναι το όφελος των πρατηρίων για να επιβληθούν πρόστιμα στα εν λόγω πρατήρια. Ο ίδιος χαρακτήρισε το όφελος αμυδρό, αμελητέο και στιγμιαίο. Ο κ. Κιουρτζής ανέφερε ότι “δε γίνεται σε ένα τζίρο 10.000 ευρώ, για 2 ευρώ με ερωτηματικό επιπλέον κέρδος να επιβάλλεις 5000 ευρώ πρόστιμο για αισχροκέρδεια”.

Ο πρόεδρος ΠΟΠΕΚ εξέφρασε τη βεβαιότητά του ότι θα διακαιωθεί ο συγκεκριμένος πρατηριούχος στο δικαστήριο. Ήταν κατηγορηματικός ότι τα πρόστιμα επιβλήθηκαν αδικαιολόγητα στα 4 πρατήρια.”Πρόκειται για μια παραπληροφόρηση του καταναλωτικού κοινού” δήλωσε μεταξύ άλλων.

 

rthess.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων