Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στη Σούδα χωροθετούνται τα καύσιμα παρά τις αντιδράσεις

Στη Σούδα χωροθετούνται τα καύσιμα παρά τις αντιδράσεις

Διαφήμιση

Η πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Χανίων για χωροθέτηση δεξαμενών καυσίμων στο Πέρα Πλατάνι της Σούδας, ενσωματώθηκε στον περιφερειακό χωροταξικό σχεδιασμό που ψηφίστηκε την Τρίτη στο Ηράκλειο. Αυτό ανακοίνωσε στο πλαίσιο ενημέρωσης του δημοτικού συμβουλίου, ο Δήμαρχος, Τάσος Βάμβουκας που ήταν παρών στη συνεδρίαση, σχολιάζοντας πως παρά την αντίθεση του Δήμου, η πρόταση υϊοθετήθηκε, ανοίγοντας τον δρόμο για την επένδυση στην περιοχή.

“Η εκπροσώπηση του Δήμου ήταν μουδιασμένη. Έχει χωροθετηθηθεί πλέον χώρος για οχλούσες δραστηριότητες στο Πέρα Πλατάνι κι εγώ επιφυλάσσομαι να επαναπροσδιορίσω τη θέση μου απέναντι στη δημοτική Αρχή” απάντησε ο πρόεδρος του ΔΟΚΟΙΠΠ ενώ τις εντάσεις των κατοίκων μετέφερε για ακόμη μία φορά ο πρόεδρος του τοπικού συμβουλίου, Κώστας Φωκάς. “Αυτή η απόφαση παραβλέπει τις αποφάσεις των οργάνων μας” είπε ενώ σε συνεννόηση με την τοπική κοινότητα Απτέρων σχεδιάζουν τις επόμενες κινήσεις τους. Την θέση τους συμμερίστηκε πλήρως -όπως είπε- και ο αντιδήμαρχος καθαριότητας, Μιχάλης Κοτζαμιχάλης ενώ από τις παρατάξεις Σκουλάκη, Σαρρή και Ρίζου, κατηγορήθηκε η δημοτική Αρχή για έναν δικαστικό αγώνα που γίνεται “για τα μάτια του κόσμου” την ώρα που οι αποφάσεις είναι ήδη ειλημμένες.

“Ο δικαστικός αγώνας του Δήμου είναι ενάντια της συγκεκριμένης επένδυσης και όχι του χωροταξικού συνολικά” τόνισε ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου, Γιάννης Περράκης εν μέσω μεγάλης έντασης ενώ κλείνοντας το θέμα, ο Δήμαρχος επανέλαβε ότι παραμένει αντίθετος στην απόφαση αυτή.

Όπως αναφέρει το zarpanews.gr, ο Δήμος έχει καταθέσει τριπλή προσφυγή κατά της επένδυσης, της κυκλοφοριακής σύνδεσης αλλά και της ένταξης της επένδυσης στον αναπτυξιακό νόμο Μυταράκη. Μάλιστα, η τρίτη επρόκειτο να συζητηθεί στο ΣτΕ την περασμένη Τρίτη, 10 Νοεμβρίου, πήρε όμως αναβολή για τον Μάιο του 2016. Οι πρώτες δύο υποθέσεις έχουν συζητηθεί, εκκρεμούν όμως οι αποφάσεις από το ανώτατο διοικητικό δικαστήριο.

Την ίδια ώρα, ο Δήμος Χανίων ολοκληρώνει τις δικές του προτάσεις για την α’ φάση των ΓΠΣ που θα παρουσιαστούν στο κοινό στις 25 Νοεμβρίου. Ωστόσο, σύμφωνα με πληροφορίες του zarpanews.gr στις προτάσεις δεν περιλαμβάνεται κάποια εναλλακτική για χωροθέτηση των οχλουσών δραστηριοτήτων.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων