Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στην Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας η Διοίκηση της ΕΝ.ΒΕ.Θ – Αφορμή ανακοίνωση της υπηρεσίας

Στην Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας η Διοίκηση της ΕΝ.ΒΕ.Θ – Αφορμή ανακοίνωση της υπηρεσίας

Διαφήμιση

Ο πρόεδρος και ο αντιπρόεδρος της ένωσης Σ. Μελίδης και Θ. Κιουρτζής επισκέφθηκαν  μετά από αίτημα της ΕΝ.ΒΕ.Θ την Δ/νση Οικονομικής Αστυνομίας Θεσσαλονίκης  προκειμένου να ενημερωθούν για την υπόθεση λαθρεμπορίας΄΄ η οποία ανακοινώθηκε προ ημερών από τη συγκεκριμένη υπηρεσία αλλά και να ανταλλαγούν απόψεις. Η συνάντηση έγινε με στελέχη της Δ/νσης  αφού ο διευθυντής προφανώς δεν είχε χρόνο ούτε για τυπική καλημέρα.

Διαβάστε στις “Αλήθειες” Ποια είναι η βασική έννοια του λαθρεμπορίου

Τέθηκαν στη διάθεση της Υπηρεσίας οι γνώσεις και η διάθεση όλων των μελών του Δ.Σ της Ένωσης προκειμένου να βοηθήσουν στη νόμιμη διακίνηση των καυσίμων από όλους τους εμπλεκόμενους, ενώ σχετικά με τη τελευταία ανακοίνωση της Υπηρεσίας περί λαθρεμπορίας  τέθηκαν διάφορα ερωτήματα. Συγκεκριμένα όταν μλάμε για λαθρεμπόριο είναι γνωστό ότι πριν από το πρατήριο μεσολάβησαν η εταιρία που το τιμολόγησε και η εταιρία που θα το αγόραζε , ο βυτιοφόρος που το μετέφερε, ο τελωνειακός υπάλληλος που υπέγραψε την εξαγωγή από το τελωνείο

Γιατί κανένας από αυτούς δεν βρέθηκε;

Ακόμη επισημάνθηκαν κενά ως προς τα αυθαίρετα και μη στοιχειοθετημένα συμπεράσματα ενώ μας έγινε γνωστό ότι η υπόθεση αφορά το έτος 2015 που σύμφωνα με την ενημέρωση μας δεν έχει γίνει αλλαγή σε ιδιοκτησιακό καθεστώς του κάποιου πρατηρίου. Σε αυτό το σημείο ο Πρόεδρος της Ένωσης Σπύρος Μελίδης ρωτήσε γιατί  το πρατήριο δεν έκλεισε, και πώς είναι δυνατόν να συνεχίζει να λειτουργεί μετά από εμπλοκή –κατά την Υπηρεσία-πρατηριούχου σε λαθρεμπόριο και εάν περιήλθε σε γνώση της εταιρείας που το τροφοδοτεί το πρατήριο.

Στην απάντηση ότι δεν ολοκληρώθηκε η ανάκριση, ο Αντιπρόεδρος της Ένωσης Θέμης Κιουρτζής  ρώτησε το αυτονόητο, «τότε γιατί ανακοινώθηκε και μάλιστα μόνο για το πρατήριο βάζοντας ακόμη ένα λιθαράκι στη σπίλωση όλου του κλάδου;»

Η 90λεπτη συνάντηση ολοκληρώθηκε επαναλαμβάνοντας από μέρους της Ενωσης μας τη διάθεση για συνεργασία με τις ελεγκτικές αρχές, όπως επίσης την  απαίτηση μας  για  τον  πλήρη έλεγχο σε όλα τα στάδια της διακίνησης των καυσίμων

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων