Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Συνάντηση μελών της διοίκησης της ΠΟΠΕΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Σκρέκα

Συνάντηση μελών της διοίκησης της ΠΟΠΕΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Σκρέκα

Διαφήμιση

 Πραγματοποιήθηκε συνάντηση την Πέμπτη 24 Αυγούστου 2023 μετά από αίτημα της ΠΟΠΕΚ με τον Υπουργό Ανάπτυξης  Σκρέκα. Στη συνάντηση παρέστησαν ο Πρόεδρος της ΠΟΠΕΚ  κύριος Κιουρτζής Θεμιστοκλής  , ο Αντιπρόεδρος κύριος Παπαγεωργίου Νίκος και ο Αν. Γεν. Γραμμ. κύριος Μελίδης Αλέξανδρος.

Τα θέματα που συζητήθηκαν με τον Υπουργό αφορούν :

  1. Την επαναφορά του μικτού περιθωρίου κέρδους ανά μονάδα με σημείο αναφοράς την ημερομηνία  με βάση τα τιμολόγια κατά την 31/8/2021 και όχι την 31/12/2021 κάιο το οποίο έγινε αποδεκτό από τον Υπουργό.
  2. Η προσθήκη των 2 λεπτών περιθωρίου κέρδους στο πλαφόν υπολογίζεται με πλέον τον ΦΠΑ.
  3. Επίσης συμφωνήθηκε να σταματήσει η υποχρέωση ενημέρωσης στο fuelprices .gr  ανά 7 ημέρες και να επανέλθει  η ενημέρωση τιμών καυσίμων ανά 30 μέρες
  4. ¨Όσον αφορά το αίτημα  της ΠΟΠΕΚ για μεγιστοποίηση της ποσότητας αποθήκευσης φιαλών υγραερίου έγινα αποδεκτό με τριπλασιασμό του όγκου  με ερωτηματικό την άποψη της Πυροσβεστικής υπηρεσίας .
  5. Συζητήθηκε και η κωλυσιεργία του πλαφόν   του ΗΦΑΙΣΤΟΥ για το πετρέλαιο θέρμανσης μέσω συγχώνευσης στην εφαρμογή my data  καθώς δεν υπήρξε κάποια ενθαρρυντική απάντηση από την ΑΑΔΕ.
  6. Για το αίτημα αναχαίτισης του πλαφόν απαιτούνται κοστολογικά στοιχεία αναφορικά με το ύψος αύξησης των εξόδων.

Συμφώνησαν επίσης στην κατάθεση μελέτης που να αφορά τον εξορθολογισμό των προστίμων που επιβάλλονται από τους κανόνες ΔΙΕΠΠΥ.

Η ΠΟΠΕΚ ευχαριστεί τον Υπουργό Ανάπτυξης κύριο Σκρέκα και ελπίζουμε σε βελτιώσεις και επιλύσεις στα διάφορα προβλήματα του κλάδου.

 

                                                                              ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων