Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Tesla έπιασε φωτιά και χρειάστηκαν 22.712 λίτρα για το σβήσιμο της

Tesla έπιασε φωτιά και χρειάστηκαν 22.712 λίτρα για το σβήσιμο της

Διαφήμιση
Πρώτη καταχώρηση: Τρίτη, 31 Ιανουαρίου 2023, 10:30
 
Tesla έπιασε φωτιά και χρειάστηκαν 22.712 λίτρα για το σβήσιμο της
1

 

Επιμέλεια: Γιώργος Παλληκάρης

Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία του Σακραμέντο, ένα Tesla Model S τυλίχθηκε στις φλόγες ενώ κινούνταν σε αυτοκινητόδρομο της Καλιφόρνια. Ευτυχώς κανείς δεν τραυματίστηκε από τη φωτιά, η οποία αποδείχτηκε εξαιρετικά δύσκολη στο σβήσιμο  ακόμα και για τα εκπαιδευμένα συνεργεία.

 
 
Ενώ οι πυρκαγιές ηλεκτρικών οχημάτων είναι σπανιότερες από αυτές σε αυτοκίνητα με θερμικό κινητήρα, κάθε μία από αυτές γίνεται παγκόσμια είδηση και υπάρχει λόγος. Αρχικά όταν ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο πιάσει φωτιά, συνήθως οι φλόγες γίνονται τεράστιες σε ελάχιστο χρόνο, τυλίγοντας ολόκληρο το όχημα, ενώ υπάρχουν ασταμάτητες αναζωπυρώσεις. Υπήρξαν ακόμη και περιπτώσεις ηλεκτρικών οχημάτων που αναζωπυρώνονται μέρες μετά από ένα ατύχημα, ενώ είναι σταθμευμένα σε χώρο παρακολούθησης.

H πυροσβεστική υπηρεσία του Σακραμέντο έγραψε στο Twitter ότι χρειάστηκαν περίπου 22.712 λτ. νερού για να σβήσει η φωτιά του Tesla Model S. Μάλιστα κάποια στιγμή αναγκάστηκαν να σηκώσουν το όχημα και να ρίχνουν συνεχόμενα νερό από κάτω για να προλαβαίνουν τις αναζωπυρώσεις.Αρκετοί άνθρωποι αναρωτιούνται εάν θα έπρεπε ή θα μπορούσε να είχε χρησιμοποιηθεί διαφορετική μέθοδος για να σβήσει η φωτιά του EV πιο γρήγορα και χωρίς τη χρήση τόσο πολύ νερού. Ωστόσο, ο οδηγός της Tesla για τέτοιες περιπτώσεις αναφέρει:

 

“Μπορεί να χρειαστούν περίπου 3.000-8.000 γαλόνια (11.356-30.283 λίτρα) νερού, που εφαρμόζονται απευθείας στην μπαταρία, για να σβήσει και να κρυώσει πλήρως μια πυρκαγιά. Πάντα εγκαθιστάτε ή ζητάτε πρόσθετη παροχή νερού έγκαιρα. Εάν το επιτρέπει η ασφάλεια, σηκώστε το όχημα για πιο άμεση πρόσβαση στην μπαταρία.”

Οι πυροσβέστες προχώρησαν ακριβώς όπως προτείνει η Tesla και τελικά πέτυχαν. Ωστόσο, καθώς όλο και περισσότερα ηλεκτρικά οχήματα κατεβαίνουν στους δρόμους, είναι επιτακτική ανάγκη οι ομάδες των πρώτων ανταποκριτών να έχουν ειδική εκπαίδευση για να εξασφαλίσουν τα καλύτερα αποτελέσματα σε περίπτωση πυρκαγιάς μπαταρίας.

zougla.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων