Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Tesla «πάγωσε» στη φόρτιση λόγω κρύου 30 Dec 2022
autoline

Tesla «πάγωσε» στη φόρτιση λόγω κρύου 30 Dec 2022

Διαφήμιση

Τα πιο ταλαίπωρα Χριστούγεννα πέρασε ένα Tesla Model S και ο ιδιοκτήτης του, όταν το κρύο προκάλεσε δυσλειτουργία στο λογισμικό του αυτοκίνητου και το ανάγκασε να μείνει στο φορτιστή για σχεδόν 2 μέρες!

 

Το σκηνικό εκτυλίχτηκε παραμονή Χριστουγέννων στις Η.Π.Α., όταν ο κάτοχος ενός Model S συνέδεσε το αυτοκίνητο με ταχυφορτιστή της Tesla. Σκοπός του να γεμίσει τη μπαταρία μέχρι το 80%, κάτι που υπό κανονικές συνθήκες είναι ζήτημα 15 λεπτών και δίνει -πάντα σύμφωνα με την εταιρία- έως 321 χλμ. αυτονομίας, αναλόγως μοντέλου και μπαταρίας. Η όλη υπόθεση δηλαδή θα έπρεπε να διαρκέσει ένα τέταρτο, επιτρέποντας στον Domenick Nati να συνεχίσει το εορταστικό του ταξίδι. Λογάριαζε, όμως, χωρίς το software του Model S και το ψύχος.

Τη στιγμή που συνδέθηκε στον ταχυφορτιστή το Tesla, η ένδειξη της εξωτερικής θερμοκρασίας έδειχνε -7 βαθμούς Κελσίου. Τα Tesla, όπως πολλά ακόμα EVs, έχουν πλέον δικλείδες ασφαλείας κόντρα στον «ψόφο», που περιλαμβάνουν αντλίες θερμότητας. Κατ’ αυτό τον τρόπο η μπαταρία διατηρείται στη βέλτιστη θερμοκρασία λειτουργίας, κρατώντας -όσο γίνεται- ψηλότερα τα νούμερα αυτονομίας. Το θέμα είναι πως με τόσα συστήματα, άνετα μπορεί να πάει κάτι λάθος. Στην προκειμένη δυο τινά μάλλον προέκυψαν: είτε δεν λειτουργούσε η αντλία, είτε δεν αναγνώριζε το κύκλωμα της φόρτισης πως λειτουργούσε. Η κατάληξη, πάντως, ήταν μία: το αυτοκίνητο δεν φόρτιζε, εμφανίζοντας συνεχώς μήνυμα πως πρέπει να ζεσταθεί η μπαταρία πριν ξεκινήσει η παροχή ενέργειας από δίκτυο στη συστοιχία.

Το video του Nati στο TikTok κινητοποίησε την Tesla, η οποία προσέφερε αυτοκίνητο αντικατάστασης και γερανό για τη μεταφορά του «παγωμένου» Model S σε συνεργείο, προκειμένου να διαπιστωθεί η αιτία της βλάβης.

autogreeknews.gr