Στριμωγμένη είναι για άλλη μια φορά η βιομηχανία ηλεκτρικών αυτοκινήτων Tesla του Ιλον Μασκ, μετά και από την τελευταία σύγκρουση που είχε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητό της με πυροσβεστικό όχημα στην πολιτεία της Καλιφόρνια.

Η Εθνική Υπηρεσία Ασφάλειας Οδικής Κυκλοφορίας των Ηνωμένων Πολιτειών (NHTSA) ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι ζήτησε από την Tesla πρόσθετες πληροφορίες μετά το πρόσφατο δυστύχημα όπου ένας οδηγός οχήματος Tesla έχασε επί τόπου τη ζωή του μετά από τη σύγκρουση που είχε το αυτοκίνητό του με το βαρύ όχημα σε μεγάλο αυτοκινητόδρομο της αμερικανικής πολιτείας, προκαλώντας επίσης τον τραυματισμό και τεσσάρων πυροσβεστών.

Επιβραδύνετε και μετακινηθείτε όταν πλησιάζετε οχήματα έκτακτης ανάγκης. Το φορτηγό 1 χτυπήθηκε από Tesla ενώ απέκλειε τις λωρίδες I-680 από προηγούμενο ατύχημα. Ο οδηγός διαπιστώθηκε νεκρός στη σκηνή. ο επιβάτης απεγκλωβίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο. Τέσσερις πυροσβέστες μεταφέρθηκαν επίσης για αξιολόγηση.

Η αρμόδια ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ ερευνά τον ρόλο που μπορεί να διαδραμάτισε το σύστημα υποβοήθησης οδηγού Autopilot και κατά πόσον ευθύνεται για μια σειρά ατυχημάτων με σταθμευμένα οχήματα έκτακτης ανάγκης.

Στο στόχαστρο τα συστήματα υποβοήθησης οδηγού

Από το 2016, η NHTSA έχει ξεκινήσει μια σειρά από έρευνες ατυχημάτων που αφορούν οχήματα Tesla όπου υπήρχαν υποψίες πως χρησιμοποιούνται προηγμένα συστήματα υποβοήθησης οδηγού, όπως το Autopilot, με αμφιλεγόμενα αποτελέσματα.

Η Tesla πρόσφατα ανακοίνωσε ότι θα ανακαλέσει περισσότερα από 362.000 οχήματα στις ΗΠΑ για να ενημερώσει το λογισμικό Full Self-Driving (FSD) Beta, αφότου η ρυθμιστική αρχή των ΗΠΑ δήλωσε ότι το σύστημα υποβοήθησης οδηγού δεν συμμορφώνεται επαρκώς με το νομικό πλαίσιο που αφορά στην ασφάλεια της κυκλοφορίας και μπορεί να προκαλέσει ατυχήματα

ot.gr