Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
6/7/2018 Θέση της ΕΝ.ΒΕ.Θ σχετικά με την απάντηση του ΥΠΑΝ στον κο Καράογλου

6/7/2018 Θέση της ΕΝ.ΒΕ.Θ σχετικά με την απάντηση του ΥΠΑΝ στον κο Καράογλου

Διαφήμιση

Σχετικά με την απάντηση του Υπουργείου Ανάπτυξης στον Βουλευτή της Ν.Δ κύριο Καράογλου σε ότι αφορά την διακύμανση των τιμών και τους ελέγχους στη διακίνηση των καυσίμων έχουμε να επισημάνουμε τα εξής:

  1. Οι αυξήσεις των τιμών δεν έφτασαν τον καταναλωτή διότι ο ανταγωνισμός  μεταξύ των πρατηρίων είναι αυτός που κράτησε τις τιμές χαμηλότερα, διότι ΕΤΣΙ λειτουργεί η αγορά όπως άλλωστε έχουμε πολλές φορές  αναφέρει. Το γεγονός αυτό είναι ένα από αυτά που δημιουργούν πρόβλημα στη βιωσιμότητα των μικρότερων πρατηρίων, όπως επίσης αποδεικνύει το γεγονός ότι τα πρατήρια με μεγαλύτερη χρονοκαθυστέρηση ανεβάζουν τις τιμές από ότι τις κατεβάζουν παρά τα αντίθετα διαχρονικά δημοσιεύματα.
  2. Ούτε μία εταιρία εμπορίας πετρελαιοειδών δεν μείωσε το περιθώριο κέρδους της όπως λανθασμένα επικαλείται η ανακοίνωση. Εάν υπάρχει έστω και μία που μείωσε τα περιθώρια κέδρους της, προκαλούμε να γίνει γνωστή.
  3. Σε ότι αφορά τα ποσοστά αύξησης του αργού και των καυσίμων στη χώρα μας αυτά δεν συνδέονται με κανένα τρόπο διότι οι  τιμές των  προϊόντων χωρίς τους φόρους είναι το 1/3 της τελικής τιμής, άρα η αύξηση αφορά το ανάλογο της τιμής.
  4. Τέλος οι έλεγχοι στην αγορά έχουν προσανατολισμό την επιβολή  προστίμων  τυπικής διαδικασίας και όχι στη παράνομη διακίνηση καυσίμων.

ΑΠΟ ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΕΝ.ΒΕ.Θ

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων