Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανοιξιάτικη λίστα ελέγχου του αυτοκινήτου σας

Ανοιξιάτικη λίστα ελέγχου του αυτοκινήτου σας

Διαφήμιση

Όταν ο χειμώνας φτάνει στο τέλος του, είναι η κατάλληλη στιγμή να αρχίσουμε να προετοιμάζουμε το αυτοκίνητο για την άνοιξη. Μερικά απο τα σημεία που προτείνει η PRO-TEC HELLAS/BLUECHEMGROUP για έλεγχο είναι:

 

Κλιματισμός

Συστήνεται η αλλαγή του φίλτρου καμπίνας ειδικά αν υπάρχουν αλλεργικά άτομα, ώστε να εξασφαλίζεται φρέσκος αέρας στο εσωτερικό του οχήματος . Το Κlima fresh είναι ένα αποτελεσματικό καθαριστικό/απολυμαντικό σπρέυ καμπίνας με ευχάριστο άρωμα πορτοκάλι.  

Κινητήρας

Τυχόν φύλλα και άλλα σκουπιδάκια πρέπει να αφαιρούνται απο τις εισόδους αέρα. Κατόπιν,  να ελέγχονται όλοι οι σωλήνες για τυχόν ραγίσματα, η στάθμη των υγρών (υγρό φρένων, υγρό ψυγείου) και το λιπαντικό κινητήρα για το αν χρειάζονται συμπλήρωση.  Εάν έχει φτάσει ο χρόνος αλλαγής λαδιού, προτείνεται ένας εσωτερικός καθαρισμός κινητήρα με Oil System Cleaner. Εφόσον επιθυμείτε να ενισχύσετε το λιπαντικό σας, προτείνουμε το Oil System Care ή το Nano Engine Protect & Seal . Τέλος,  όσον αφορά την πλήρωση του υγρού ψύξης, προτείνεται συμπληρωματικά η προσθήκη του Radiator Conditioner για έξτρα προστασία στον χώρο ψύξης.

Σύστημα Καυσίμου

Προκειμένου να αφαιρεθούν τα υπολείμματα λειτουργίας και η υγρασία απο ολόκληρο το σύστημα καυσίμου, συνιστάται η χρήση των ειδικών προιόντων βενζίνης Fuel System Cleaner και πετρελαίου Common Rail . Για έξτρα προστασία προτείνεται και ο καθαρισμός της γραμμής εξαγωγής καυσαερίων OXICAT.

Λάστιχα

Είναι σημαντικο να ελέγχεται το βάθος πέλματος  που δεν πρέπει να είναι λιγότερο απο 4mm. TIP: Για την αποφυγή σκουριάς και διάβρωσης στα σημεία επαφής όπως τροχός, πλήμνη , μπουλόνια προτείνουμε το Brake Anti Seize.