Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ακόμα ένα πρατήριο βρέθηκε με νοθευμένα καύσιμα – Δείτε πού βρίσκεται

Ακόμα ένα πρατήριο βρέθηκε με νοθευμένα καύσιμα – Δείτε πού βρίσκεται

Διαφήμιση

Στα βόρεια προάστια της Αθήνας εντοπίστηκε ακόμη ένα βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα, στο οποίο επιβλήθηκε μεγάλο χρηματικό πρόστιμο.

 

Οι τιμές των καυσίμων έχουν φτάσει στα ύψη, όμως σαν να μην έφτανε αυτό, έχουμε και τη νοθεία να κάνει τα πράγματα χειρότερα! Το τελευταίο διάστημα έχουμε δει πολλά πρατήρια να σφραγίζονται, λόγω παραποίησης μηχανισμών (σύστημα εισροών – εκροών) ή νοθευμένων καυσίμων. Τα κλιμάκια της ΑΑΔΕ πραγματοποιούν συνεχώς ελέγχους, ενώ τα πρόστιμα σε περίπτωση παράβασης είναι τσουχτερά.

 

Βενζινάδικο με νοθευμένα καύσιμα στα βόρεια προάστια

Με σήματα της «ΕΤΕΚΑ» ήταν το πρατήριο καυσίμων που πιάστηκε με νοθευμένα καύσιμα στα βόρεια προάστια της Αθήνας. Το συγκεκριμένο βενζινάδικο είναι σχετικά καινούργιο στην περιοχή, όμως από ότι φαίνεται δεν άργησε να… βρει τα κατατόπια για να κερδοσκοπεί εις βάρος των πελατών του. Προφανώς, το νοθευμένο καύσιμο μπορεί να κάνει μεγάλη ζημιά στα αυτοκίνητα, με το κόστος επιδιόρθωσης να ανέρχεται ακόμη και σε χιλιάδες ευρώ

Το πρατήριο καυσίμων βρίσκεται στο Μαρούσι και συγκεκριμένα, επί της οδού Περικλέους 20. Μετά τον έλεγχο βρέθηκε δείγμα αμόλυβδης βενζίνης 95 οκτανίων ως μη κανονικό, διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 0,90 mg/l, αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l. Λόγω αυτού, δεν επιτρέπεται η κυκλοφορία του στην ελληνική αγορά. Να πούμε ότι το πρόστιμο που επιβλήθηκε στην εταιρεία είναι 40.000 €.

 

Η ανακοίνωση της Περιφέρειας Αττικής

«Με τη με αριθ. πρωτ. 4755/02-11-2022 Απόφαση της Διεύθυνσης Ανάπτυξης Π.Ε. Βόρειου Τομέα Αθηνών της Περιφέρειας Αττικής, επιβλήθηκε πρόστιμο σαράντα χιλιάδων ευρώ (€ 40.000,00) στην εταιρεία «ΕΤΕΚΑ Α.Ε.», για παράβαση του άρθρου 20§5 του ν.4177/13 (ΦΕΚ 173/τ.Α΄).

 

Δείτε ακόμη: Πώς σφραγίζονται τα πρατήρια για νοθευμένα καύσιμα; Πόσες μέρες, τι ισχύει

Σε έλεγχο που διενήργησε κλιμάκιο της Επιχειρησιακής Διεύθυνσης Σ.Δ.Ο.Ε. Αττικής στο πρατήριο υγρών καυσίμων της εταιρείας JAJA Ε.Ε. επί της οδού Περικλέους 20 στο Μαρούσι Αττικής, βρέθηκε δείγμα Βενζίνης Αμόλυβδης 95 οκτανίων ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 0,90 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται να κυκλοφορεί στην ελληνική αγορά.

 

Το δείγμα βυτίου «βενζίνης αμόλυβδης 95 οκτανίων» της προμηθεύτριας εταιρείας ΕΤΕΚΑ Α.Ε. βρέθηκε ΜΗ ΚΑΝΟΝΙΚΟ διότι περιέχει τον ιχνηθέτη κινιζαρίνη σε συγκέντρωση 1,00 mg/l αντί της προβλεπόμενης συγκέντρωσης 3,0 mg/l και δεν επιτρέπεται η διάθεση τού προϊόντος ως καύσιμο στην ελληνική αγορά. Η παραπάνω παράβαση τιμωρείται διοικητικά σύμφωνα με το άρθρο 20§5 του Ν. 4177/2013 (Φ.Ε.Κ. 173/τ.Α΄/08-08-2013) και της Υ.Α. Δ19/Φ11/οικ13098/1156/7.7.2010.»

ΠΗΓΗ: gocar.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων