Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Επιστολή προς συναρμόδια Υπουργεία αίτημα για ένταξη των Πρατηρίων Καυσίμων στις πληττόμενες επιχειρήσεις 20/3/2020

Επιστολή προς συναρμόδια Υπουργεία αίτημα για ένταξη των Πρατηρίων Καυσίμων στις πληττόμενες επιχειρήσεις 20/3/2020

Διαφήμιση

                     

   

ΔΑΝΑΪΔΩΝ 7- ΤΗΛ.2310526411 FAX 2310525926 T.K.546 26  ΘΕΣ/ΝΙΚΗ                                                                             Email evethax@otenet.gr                                                                                                                                       www.enveth.gr

                                                                             Θεσσαλονίκη   20  Μαρτίου 2020

ΑΡ.ΠΡΩΤ.:693

ΠΡΟΣ: ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ ΥΠΟΥΡΓΟ κο. ΣΤΑΊΚΟΥΡΑ

              ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ και ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ  ΥΠΟΥΡΓΟ  κο. ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ ΑΔΩΝΗ

              ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ και ΕΝΕΡΓΕΙΑΣ κο. ΧΑΤΖΗΔΑΚΗ ΚΩΣΤΗ

              ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΠΟΔΟΜΩΝ και ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ κο. ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΑΧ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ:ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΟ      ΕΠΙΜΕΛΗΤΗΡΙΟ       ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ                                                        ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΖΟΡΜΠΙΔΗ ΜΙΧΑΗΛ

ΚΟΙΝΟΠΟΙΗΣΗ: ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΡΑΤΗΡΙΟΥΧΩΝ ΕΜΠΟΡΩΝ ΚΑΥΣΙΜΩΝ  ΠΡΟΕΔΡΟ κο. ΑΣΜΑΤΟΓΛΟΥ ΓΕΩΡΓΙΟ

ΘΕΜΑ: Αίτημα για ένταξη των Πρατηρίων Καυσίμων στις πληττόμενες επιχειρήσεις

     

  Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,

Είναι  πλέον ολοφάνερο  ότι,  ο κλάδος μας αδικείται από την μη ένταξη του  στις πληττόμενες επιχειρήσεις. Είμαστε ό μοναδικός κλάδος στην χώρα , που σε πραγματικό χρόνο εξαιτίας του συστήματος εισροών εκροών , μπορεί να διαπιστώσει η Πολιτεία τη μεγάλη πτώση των καταναλώσεων. Η μείωση του τζίρου ήδη  αγγίζει το 50% , με αυτονόητη την επί πλέον μείωση των καταναλώσεων.  

Ο κλάδος έχει ήδη πληγεί ,εκτός από την μείωση των ιδιωτικών μετακινήσεων  πολύ περισσότερο δε,  από το κλείσιμο πολλών ιδιωτικών επιχειρήσεων και δημόσιων υπηρεσιών. Οι μετακινήσεις έχουν μειωθεί δραματικά   και η συνεχιζόμενη μείωση των καταναλώσεων μπορεί να διαπιστωθεί άμεσα από την Γ.Γ.Π.Σ. Το βράδυ πλέον δεν έχει καθόλου κίνηση και η διανυκτέρευση των πρατηρίων είναι  έντονα ζημιογόνα. Επίσης ο κλάδος πλήττεται δεδομένου και του διευρυμένου ωραρίου για την εξυπηρέτηση των εναπομείναντων κυκλοφορούντων κατά βάση επαγγελματιών οδηγών , οι οποίοι μάλιστα μπορεί να έχουν αποκλειστική προμήθεια να δεσμεύονται από τα πρατήριά μας. Σας επισημαίνουμε  την επικινδυνότητα  σε μεγάλο βαθμό  του πλυσίματος των αυτοκινήτων και μάλιστα τον φόβο των εργαζομένων για την δράση αυτή . Σε ορισμένες δε περιπτώσεις αντιμετωπίζουμε την (φυσιολογική ) άρνηση των εργαζομένων να προβούν στον καθαρισμό των αυτοκινήτων.

 Έτσι με δεδομένο τα αυταπόδεικτα παραπάνω  σας ζητούμε ,  να μη μας αδικήσετε και να εντάξετε  άμεσα τις επιχειρήσεις μας, στους κλάδους που πλήττονται άμεσα από τον κορονοϊό.

Θα θέλαμε να σας επισημάνουμε ότι, τα  οικογενειακά πρατήρια πρέπει να μην αδικηθούν ώστε να παραμείνουν στον κλάδο δεδομένου ότι, οι ανταγωνιστές μας που είναι οι καθετοποιημένοι όμιλοι δεν έχουν την δική μας καθημερινή ανάγκη.   

Πρέπει επίσης να ληφθεί υπόψη αναλογικά  και η μείωση των μισθωμάτων των Πρατηρίων Καυσίμων   .

 

    

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων