Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Πιο φτηνό φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης – Η τιμή εκκίνησης στο Ηράκλειο

Πιο φτηνό φέτος το πετρέλαιο θέρμανσης – Η τιμή εκκίνησης στο Ηράκλειο

Διαφήμιση

Ποιο το πάγιο αίτημα των πρατηριούχων

Από 0,80 έως 0,82 ευρώ το λίτρο η τιμή εκκίνησης στο Ηράκλειο – Χαμηλότερη έως και 23% η τιμή του

Σε τιμή χαμηλότερη έως και 23% σε σχέση με πέρυσι αναμένεται να ξεκινήσει σήμερα η “πρεμιέρα” της διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης.

Η μέση τιμή “αφετηρίας” σε τοπικό επίπεδο, όπως τόνισε ο πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Ν. Ηρακλείου Λυκούργος Σαμόλης, θα κυμανθεί στα 0,80-0,82 ευρώ ανά λίτρο, τιμή αρκετά συμφέρουσα, οπότε καλό θα ήταν όσοι έχουν την οικονομική δυνατότητα να σπεύσουν να το προμηθευτούν τώρα, καθώς αργότερα κανείς δεν μπορεί να εγγυηθεί το πού θα έχει φτάσει η τιμή του.

Θυμίζουμε πως πέρυσι, την ίδια περίοδο, η μέση τιμή του πετρελαίου θέρμανσης τόσο στην Κρήτη όσο και σε πανελλαδικό επίπεδο κυμαινόταν στα 1,037 ευρώ/λίτρο, ενώ στις 31/5 φέτος έπεσε στα 0,76 ευρώ/λίτρο.

Η μείωση της τιμής του πετρελαίου θέρμανσης, σύμφωνα με τους πρατηριούχους, οφείλεται στη μεγάλη πτώση που σημείωσε η τιμή του μπρεντ διεθνώς. Συγκεκριμένα, επισημαίνεται πως οι χαμηλές μέσες τιμές που καταγράφονται στα καύσιμα, τόσο στο πετρέλαιο θέρμανσης όσο και στα υπόλοιπα καύσιμα, είναι απόρροια των διεθνών εξελίξεων, δηλαδή της πτωτικής πορείας που ακολουθεί το μπρεντ εξαιτίας της πανδημίας του κορωνοϊού.

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων