Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ανοίγει η «βεντάλια» των επενδύσεων στη ΔΕΗ – Μπίζνες με τάνκερ μπαίνουν στο τραπέζι

Ανοίγει η «βεντάλια» των επενδύσεων στη ΔΕΗ – Μπίζνες με τάνκερ μπαίνουν στο τραπέζι

Διαφήμιση

Γιάννα Παπαδημητρίου
08 03 2019 | 08:00
Όταν η ΔΕΗ λέει ότι θέλει να… ανοίξει τα πανιά της σε άλλου τύπου δραστηριότητες από αυτές που την είχαμε συνηθίσει να αναπτύσσει μέχρι τώρα, φαίνεται ότι το εννοεί!

Δεν είναι μόνο η στροφή στις ΑΠΕ που όπου σταθεί κι όπου βρεθεί διαφημίζει ο Μ. Παναγιωτάκης, ούτε η είσοδός της στην αγορά του φυσικού αερίου, ούτε και οι υπόλοιπες ενεργειακές υπηρεσίες που προσφέρει.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της ΔΕΗ αποφάσισε να ξεκινήσει η επιχείρηση την άσκηση μιας νέας δραστηριότητας. Μόνο που αυτή τη φορά δε θα δουλέψει ούτε κάτω από τη γη, όπως με τα ορυχεία, ούτε λίγα μέτρα πάνω από αυτή, όπως με το ρεύμα που μεταφέρεται από τα καλώδια στους στύλους. Αυτή τη φορά η ΔΕΗ στρέφει την προσοχή της στη… θάλασσα!

Η νέα δραστηριότητα, λοιπόν, στην οποία μπαίνει η ΔΕΗ έχει να κάνει με δεξαμενόπλοια.

Συγκεκριμένα, το ΔΣ της ΔΕΗ αποφάσισε να ξεκινήσει δραστηριότητα «υπεκναυλώσεων χρονοναυλωμένων δεξαμενόπλοιων για τη μεταφορά υγρών καυσίμων», όπως χαρακτηριστικά αναφέρεται στη σχετική απόφαση.

Εξάλλου, η ΔΕΗ ούτως ή άλλως προχωράει σε χρονοναυλώσεις δεξαμενόπλοιων, προκειμένου να ικανοποιήσει τις ανάγκες των πετρελαϊκών της μονάδων.

Ποιος ο λόγος, λοιπόν, αν υπάρχει διαθέσιμη χωρητικότητα σε ήδη ναυλωμένο από τη ΔΕΗ δεξαμενόπλοιο, να μην τον αξιοποιήσει η επιχείρηση προκειμένου να αποκομίσει όφελος;

Κάπως έτσι σκέφτηκε η διοίκηση της ΔΕΗ κι αφού τα έβαλε κάτω και είδε σε τι αλλαγές χρειάζεται να προβεί σε σχέση με το πώς λειτουργούσε ως σήμερα για τις χρονοναυλώσεις, αποφάσισε να προχωρήσει στη σημαντική αυτή αλλαγή.

Μέχρι στιγμής δεν έχει γίνει γνωστό τι περιθώρια κίνησης στην συγκεκριμένη αγορά υπολογίζει ότι έχει η ΔΕΗ, ούτε αν έχει ήδη προχωρήσει σε προκαταρκτικές τουλάχιστον επαφές με υποψήφιους εκμισθωτές.

Πάντως, το σίγουρο είναι ότι, ανεξάρτητα από την τελική κατάληξη που θα έχει ο διαγωνισμός για την πώληση των λιγνιτικών μονάδων, τα επόμενα χρόνια η οικονομική δραστηριότητα της ΔΕΗ θα είναι πολύ διαφοροποιημένη σε σχέση με ό,τι ξέραμε μέχρι πρότινος.

energypress.gr