Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Αποκρατικοποίηση ΕΛΠΕ: Η κυβέρνηση θέλει να παραμείνει μικρό ποσοστό στο Δημόσιο – «Ζωντανό» το MoU με την Paneuropean

Αποκρατικοποίηση ΕΛΠΕ: Η κυβέρνηση θέλει να παραμείνει μικρό ποσοστό στο Δημόσιο – «Ζωντανό» το MoU με την Paneuropean

Διαφήμιση

Χρήστος Στεφάνου
19 09 2019 | 08:23
Τη βούληση το δημόσιο να διατηρήσει μια μικρή μετοχική παρουσία στα ΕΛΠΕ ακόμη και μετά από την αποκρατικοποίηση, εξέφρασε χθες πηγή του υπουργείου ενέργειας, η οποία ξεκαθάρισε ότι αυτή τη στιγμή εξετάζονται όλες οι επιλογές και είναι ανοιχτά όλα τα σενάρια.

Μάλιστα στο πλαίσιο της προετοιμασίας της αποκρατικοποίησης, παραμένει ζωντανό το MoU που είχε υπογραφεί μεταξύ Δημοσίου και Paneuropean (όμιλος Λάτση) επί της προηγούμενης κυβέρνησης. Aυτό προέβλεπε την από κοινού πώληση σε στρατηγικό επενδυτή πλειοψηφικού ποσοστού του ομίλου τόσο από πλευράς Δημοσίου όσο και πλευράς ομίλου Λάτση. Πάντως τελευταία υπήρξαν διαρροές που ήθελαν την πλευρά της Paneuropean να μην προχωρά στην πώληση μεριδίου και το δημόσιο να είναι ο μοναδικός πωλητής στη νέα διαδικασία αποκρατικοποίησης. Επίσης ανοιχτή παραμένει και η μέθοδος της πώλησης, εάν δηλαδή θα γίνει μέσα από διαγωνισμό ή μέσω του χρηματιστηρίου.

Σημειώνεται ότι το δημόσιο μέσω του ΤΑΙΠΕΔ ελέγχει το 35,48% της εισηγμένης στο Χρηματιστήριο Αθηνών και η εταιρεία-μέλος του ομίλου Λάτση κατέχει το 45,47%.

ENERGYPRESS.GR