Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Απώλειες για ευρώ και γεν έναντι του δολαρίου

Απώλειες για ευρώ και γεν έναντι του δολαρίου

Διαφήμιση

Απώλειες σημειώνει το ευρώ την Τετάρτη (18/07), ενώ το γεν υποχωρεί σε χαμηλά έξι μηνών έναντι του δολαρίου, με το νόμισμα των ΗΠΑ να συνεχίζει το “ράλι” μετά την ομιλία του επικεφαλής της Fed, Jerome Powell, στο Κογκρέσο.

Ο κ. Powell σημείωσε ότι θεωρεί πως οι Ηνωμένες Πολιτείες τα επόμενα χρόνια θα βρίσκονται σε τροχιά σταθερής ανάπτυξης. Παράλληλα, κατέγραψε τους κινδύνους που αντιμετωπίζει η οικονομία των ΗΠΑ από την κλιμάκωση των εμπορικών κυρώσεων ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Κίνα, ενισχύοντας την άποψη πολλών επενδυτών ότι τα επιτόκια θα συνεχίσουν να αυξάνονται.

Μέσα σε αυτό το κλίμα, το δολάριο ενισχύεται σημαντικά έναντι των κυριότερων νομισμάτων. Ο Δείκτης του δολαρίου ανήλθε στις 95.267 μονάδες, ενισχυμένος κατά 0.3%, ελάχιστα κάτω από το υψηλό 12 μηνών του Ιουνίου (95.531 μονάδες).

Το ευρώ καταγράφει απώλειες που αγγίζουν το 0.3%, στα 1.1619 δολάρια, διατηρείται, ωστόσο, πάνω από το χαμηλό του 2018, τα 1.15$. Παράλληλα, το νόμισμα των ΗΠΑ έχει φτάσει σε υψηλό έξι περίπου μηνών έναντι του γεν, με την ισοτιμία να διαμορφώνεται στα 113.15 γεν, η ισχυρότερη από τις 9 Ιανουαρίου και έπειτα.