Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Διαγωνισμός για την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων Σε αδιέξοδο οδηγείται η διαδικασία

Διαγωνισμός για την πώληση των Ελληνικών Πετρελαίων Σε αδιέξοδο οδηγείται η διαδικασία

Διαφήμιση

Πέμπτη, 27/09/2018
Ο διαγωνισμός για την πώληση των ΕΛΠΕ φαίνεται ότι έχει ακόμα πολύ δρόμο για να ολοκληρωθεί, αν ολοκληρωθεί.

Χθες ο εκτελεστικός πρόεδρος του ΤΑΙΠΕΔ κ. Άρης Ξενόφος, δεν δίστασε να παραδεχθεί τις δυσκολίες του διαγωνισμού και παρότι δήλωσε ότι ελπίζει να κατατεθούν οι προσφορές εντός του 2018, δεν κατάφερε να πείσει…

Σε συνέντευξη που έδωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Alpha 989, χαρακτήρισε τον διαγωνισμό ενδιαφέροντα αλλά και δύσκολο. Υπογράμμισε το πολύ μεγάλο τίμημα και εστίασε στο θέμα που έχει ανακύψει με την παρέμβαση της Επιτροπή Κεραλαιαγοράς, για την υποχρέωση υποβολής δημόσιας προσφοράς από τους αγοραστές για το σύνολο των μετοχών.

Ο ίδιος πάντως επέμεινε στην άποψη ότι ο νόμος απαλλάσσει τον αγοραστή της πλειοψηφίας των μετοχών των ΕΛΠΕ από την ευθύνη υποβολής δημόσιας προσφοράς για τις υπόλοιπες μετοχές .” Είναι από αυτά τα στοιχεία τα οποία χρήζουν μεγαλύτερης προσοχής πριν προχωρήσουμε την συναλλαγή αλλά θέλαμε λίγο το χρόνο για να ολοκληρώσουμε” πρόσθεσε, πράγμα που δείχνει όιτ η ηγεσία του ΤΑΙΠΕΔ εξακολουθεί να αναζητεί νομικούς τρόπους για να ξεπεράσει το πρόβλημα.

Ο κ. Ξενόφος παραδέχθηκε ότι υπάρχει “μια μικρή καθυστέρηση, εν αντιθέσει με το σχεδιασμό”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε., προσθέτοντας ότι, παρότι έχουν προχωρήσει οι επισκέψεις των επενδυτών και η παρουσίαση των στοιχείων, εν τούτοις αυτή η διαδικασία δεν έχει ολοκληρωθεί “γιατί οι επενδυτές είναι διεθνείς, ζητούν μια πολύ μεγάλη λεπτομέρεια στοιχεία και χρειάζονται πολλές επισκέψεις και συζητήσεις με τη διοικητική ομάδα. Είναι θέματα τεχνικά τα οποία συνήθως μπορούν να τραβήξουν λίγο παραπάνω.”, όπως είπε

Ερωτώμενος δε αν οι προσφορές θα κατατεθούν τελικώς το 2019, απάντησε ότι “ μέσα στο 2018 ελπίζουμε να έχουμε πάρει την προσφορά.”

Οι δύο υποψήφιοι αγοραστές για το 50,1% των μετοχών των ΕΛΠΕ είναι οι δύο μεγάλοι διεθνείς traders, η Glencore και η Vitol.

πηγή:businessenergy.gr