Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δύο στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν με λουκέτο

Δύο στις δέκα μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε όλο τον κόσμο κινδυνεύουν με λουκέτο

Διαφήμιση

22/6/2020 Σύμφωνα με έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Centre-ITC).

Το μεγαλύτερο πλήγμα από τα περιοριστικά μέτρα που επιβλήθηκαν λόγω του κορονοϊού το δέχθηκαν οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις σε ολόκληρο τον κόσμο.

Αυτό δείχνει έρευνα του Διεθνούς Κέντρου Εμπορίου (International Trade Centre-ITC), με το ένα πέμπτο των μικρομεσαίων επιχειρήσεων να υποστηρίζει ότι κινδυνεύει να βάλει μόνιμα λουκέτο, εντός τριών μηνών.

«Το lockdown οδήγησε σε σημαντική μείωση εσόδων για τους περισσότερους και κρίνεται η επιβίωση πολλών», αναφέρεται στην 176σέλιδη έκθεση που έδωσε στη δημοσιότητα το ITC, ένας κοινός οργανισμός των Ηνωμένων Εθνών και του Παγκόσμιου Οργανισμού Εμπορίου που εδρεύει στη Γενεύη.

Στην έρευνα για τον αντίκτυπο στις παγκόσμιες επιχειρήσεις, που διενεργήθηκε με τη συμμετοχή χιλιάδων εταιριών σε 132 χώρες από τον Απρίλιο έως τον Ιούνιο, σχεδόν τα δύο τρίτα μικρομεσαίων επιχειρήσεων, σύμφωνα με το ΑΠΕ- ΜΠΕ, είπαν ότι «επηρεάστηκαν ιδιαίτερα» από τον αντίκτυπο του lockdown συγκριτικά με το 43% των μεγάλων εταιρειών. Μάλιστα περίπου το 1/5 των μικρομεσαίων επιχειρήσεων δήλωσε ότι κινδυνεύει να κλείσει μόνιμα εντός τριών μηνών.

«Με το μεγαλύτερο μέρος της παγκόσμιας απασχόλησης να εξαρτάται από την υγεία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, το μέλλον της παγκόσμιας οικονομίας θα εξαρτηθεί ιδιαίτερα από το πώς οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις θα καταφέρουν να επιβιώσουν στην κρίση και να εξέλθουν από αυτή», σύμφωνα με την έκθεση.

insider.gr