Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Έλληνας πλοιοκτήτης κατηγορείται ότι έκαψε σκόπιμα τάνκερ για να εισπράξει 77 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Έλληνας πλοιοκτήτης κατηγορείται ότι έκαψε σκόπιμα τάνκερ για να εισπράξει 77 εκατ. δολάρια σε αποζημίωση

Διαφήμιση

09 10 2019 | 12:02
Έλληνας πλοιοκτήτης ενορχήστρωσε σχέδιο βάσει του οποίου άνδρες παρέστησαν τους πειρατές και έβαλαν φωτιά σε δεξαμενόπλοιο προκειμένου να εισπράξει η εταιρεία του 77 εκατ. δολάρια σε ασφαλιστική αποζημίωση, όπως έκρινε βρετανικό δικαστήριο.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το Bloomberg, ο πλοιοκτήτης, Μάριος Ηλιόπουλος, έπεισε το 2011 τον πλοίαρχο του Brillante Virtuoso, τον αρχημηχανικό και επτά άνδρες της ακτοφυλακής της Υεμένης να «στήσουν» το εν λόγω σχέδιο στα ανοικτά των ακτών της χώρας. Μετά από οκτώ χρόνια, το βρετανικό δικαστήριο απέρριψε τις αιτιάσεις της Suez Fortune Investments, συμφερόντων Ηλιόπουλου, για να αποζημιωθεί.

Όπως ανέφερε σχετικά ο δικαστής, «η ολοκληρωτική απώλεια του Brillante Virtuoso προκλήθηκε από τη δόλια συμπεριφορά του ιδιοκτήτη, κ. Ηλιόπουλου. Τα κίνητρα των ενόπλων δεν ήταν να κλέψουν ή να ζητήσουν λύτρα, αλλά να βοηθήσουν τον ιδιοκτήτη να πράξει απάτη».

Μάλιστα, η υπόθεση έχει και άλλα παρακλάδια, καθώς Βρετανός ερευνητής που εστάλη να ερευνήσει το θέμα δολοφονήθηκε στην Υεμένη.

Ο δικαστής επισήμανε παράλληλα ότι ο Ηλιόπουλος αγόρασε οκτώ δεξαμενόπλοια από το 2004 ως το 2008 και ξεκίνησε το όλο σχέδιο επειδή το εν λόγω πλοίο έχανε χρήματα μετά την κατάρρευση της αγοράς το 2008.

ENERGYPRESS.GR