Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Έρχεται «τελεσίγραφο» Βρούτση για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε απολύσεις

Έρχεται «τελεσίγραφο» Βρούτση για τις επιχειρήσεις που προχωρούν σε απολύσεις

Διαφήμιση

Μάρτιος 18, 2020 9:40 πμ
Ξεκάθαρο μήνυμα ότι δεν θα υπάρξει καμία ενίσχυση στις επιχειρήσεις που απολύουν εργαζομένους αναμένεται να στείλει μέσα στις επόμενες ώρες ο υπουργός Εργασίας, Γιάννης Βρούτσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο υπουργείο έχουν φτάσει καταγγελίες από εργαζόμενους ότι οι εργοδότες προχώρησαν στην απόλυσή τους μετά την αναστολή λειτουργίας των επιχειρήσεων λόγω του κορωνοϊού.

Στο υπουργείο εξετάζουν την κάθε περίπτωση ξεχωριστά και προκειμένου να προλάβουν τα χειρότερα.

Και έτσι, στις σημερινές ανακοινώσεις μέτρων, ο Γιάννης Βρούτσης θα στείλει «τελεσίγραφο» πως τα νέα μέτρα στήριξης δεν θα ισχύουν για τις επιχειρήσεις εκείνες που προχωρούν σε μείωση προσωπικού.

Νέα οικονομικά μέτρα

Δέσμη οικονομικών μέτρων αναμένεται να ανακοινώσουν στις 12:00 σήμερα οι υπουργοί Οικονομικών, Ανάπτυξης και Εργασίας με στόχο την αντιμετώπιση των επιπτώσεων από την εξάπλωση του κορωνοϊού.

Όπως έγινε γνωστό, οι ανακοινώσεις θα καλυφθούν τηλεοπτικά από την ΕΡΤ που θα τις διανείμει σε όλους τους υπόλοιπους τηλεοπτικούς σταθμούς, ενώ λόγω των μέτρων ανάσχεσης της διάδοσης του κορωνοϊού, δεν θα υπάρχει η δυνατότητα προσέλευσης δημοσιογράφων στην αίθουσα.

Νωρίτερα χθες, ο υπουργός Οικονομικών Χρήστος Σταϊκούρας ανακοίνωσε πως η αναστολή καταβολής των δόσεων των δανείων για έξι μήνες για ενήμερους επιχειρηματίες θα περιλαμβάνονται στα μέτρα που θα ανακοινωθούν τις επόμενες μέρες,

Στις πρώτες του δηλώσεις μετά τη συνεδρίαση του Eurogroup που έγινε στη σκιά του κορωνοϊού πάνω από την Ευρώπη, ο κ. Σταϊκούρας μίλησε στον ΣΚΑΪ για τις επόμενες κινήσεις της κυβέρνησης για την προστασία των επιχειρήσεων και των εργαζομένων που πλήττονται.

Πηγή: cnn.gr