Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Exxon: Από την διύλιση ξεκινούν οι πρώτες μεγάλες αλλαγές του Woods

Exxon: Από την διύλιση ξεκινούν οι πρώτες μεγάλες αλλαγές του Woods

Διαφήμιση

Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Exxon Mobil,  Darren Woods αναδιοργανώνει τις δραστηριότητες διύλισης της εταιρείας, μέρος της ώθησης για αύξηση των κερδών λόγω των τιμών του πετρελαίου και  του φυσικού αερίου.

Οι αλλαγές στον μεγαλύτερο παραγωγό πετρελαιοειδών στον κόσμο είναι οι πιο σαρωτικές μέχρι σήμερα. Ο Woods, ανέλαβε τα ηνία της επιχείρησης  τον Ιανουάριο μετά την παραίτηση του πρώην επικεφαλής Rex Tillerson  οποίος ανέλαβε υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ.

Ο Woods θα  κινηθεί πρώτα για την αναδιαμόρφωση των τμημάτων που γνωρίζει καλύτερα, σύμφωνα με πηγές του Reuters.  Πριν αναλάβει το «τιμόνι» της  Exxon, ο Woods «έτρεχε» τις εργασίες εξευγενισμού της επιχείρησης. Η εκπρόσωπος της Exxon, Charlotte Huffaker, επιβεβαίωσε τις αλλαγές, προσθέτοντας ότι η εταιρεία αναμένει ότι θα «βελτιώσει τη λήψη αποφάσεων και θα βελτιώσει την απόδοση στην αγορά».

Τα τμήματα της επιχείρησης που επλήγησαν ήταν της διύλισης και του μάρκετινγκ, δήλωσε ο εκπρόσωπος Scott Silvestri. Εταιρικές πηγές ανέφεραν στο Reuters ότι το τμήμα χημικών της Exxon έχει επίσης αναδιαρθρωθεί, αλλά ο Silvestri το αρνήθηκε. Δεν ήταν άμεσα σαφές εάν οι αλλαγές θα περιλαμβάνουν περικοπές θέσεων εργασίας ή αποχωρήσεις στελεχών. Η Huffaker της Exxon δήλωσε ότι δεν θα μπορούσε να δώσει πληροφορίες εάν θα υπάρξουν επιπτώσεις στις θέσεις εργασίας.

πληροφορίες: Reuters