Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Για ψευδομαρτυρία κατηγορεί τον CEO της Rosneft ο διωκόμενος πρώην Υπ.Οικ. της Ρωσίας

Για ψευδομαρτυρία κατηγορεί τον CEO της Rosneft ο διωκόμενος πρώην Υπ.Οικ. της Ρωσίας

Διαφήμιση

Ο πρώην υπουργός Οικονομικών Αλεξέι Ουλιουκάγιεφ, στην κατάθεση του στον ανακριτή, κατηγόρησε τον διευθύνοντα σύμβουλο της Rosneft Ίγκορ Σέτσιν για ψευδομαρτυρία. Αυτό συμπεραίνεται από τα πρακτικά της κατάθεσης του Ουλιουκάγιεφ στην ανάκριση, που έδωσε στην δημοσιότητα το δικαστήριο Ζαμασκβαρέτσκι της Μόσχας, όπου εκδικάζεται η υπόθεση του πρώην υπουργού ο οποίος κατηγορείται για παθητική δωροδοκία.

«Ο Σέτσιν ψευδομαρτυρεί, ενώ εγώ λέω την αλήθεια. Δεν μπορώ να το εξηγήσω αυτό» ήταν η απάντηση που έδωσε ο Ουλιουκάγιεφ, όταν ο ανακριτής τον ρώτησε πως αιτιολογεί τις αντιφάσεις στην κατάθεση του με αφορμή τα όσα δήλωσε ο Σέτσιν ότι εκβίασε δωροδοκία, όπως αναφέρει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Ο Ουλιουκάγιεφ στην κατάθεση του στο δικαστήριο δήλωσε, ότι αρνείται την κατηγορία και πως στην τσάντα που του έδωσε ο Σέτσιν περίμενε να βρει κρασιά και όχι 2 εκατομμύρια δολάρια. «Ο Σέτσιν προβόκαρε την άφιξη μου στα γραφεία της «Rosneft» εξαπατώντας με. Μου έδωσε μια τσάντα, που αν ήξερα τι είχε μέσα δεν θα την έπαιρνα. Ο Σέτσιν έκανε τη συνάντηση τόσο σύντομη, χωρίς να μου δώσει την δυνατότητα να καταλάβω την προκλητικότητα των πράξεων του», δήλωσε ο Ουλιουκάγιεφ.