Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μειώθηκαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ – Άνοδος πάνω από 3,8% στο πετρέλαιο

Μειώθηκαν κατά 8,1 εκατ. βαρέλια τα αποθέματα αργού των ΗΠΑ – Άνοδος πάνω από 3,8% στο πετρέλαιο

Διαφήμιση

Τετάρτη 10/07/2019
Εκκενώνουν λόγω καταιγίδας τις εγκαταστάσεις τους στον Κόλπο του Μεξικού οι μεγάλες εταιρείες
Άνοδο 3,8% κατέγραψαν οι τιμές του πετρελαίου την Τετάρτη 10/7/2019, καθώς τα αποθέματα των Η.Π.Α. υποχώρησαν περισσότερο από το αναμενόμενο την ίδια ώρα που οι μεγαλύτεροι παραγωγοί προχωρούσαν σε εκκένωση των εγκαταστάσεων τους στο Κόλπο του Μεξικού λόγω καταιγίδας που αναμένεται να πλήξει την περιοχή.
Τα συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης CLc1 του αμερικανικού West Texas Intermediate (WTI) σημείωσαν άνοδο 1,70 έως 59,53 δολάρια στις 1407 GMT, ενώ κατά την διάρκεια της συνεδρίασης έφτασε σε υψηλό 59,63 δολαρίων.
Τα συμβόλαια του Brent LCOc1 έφτασαν τα 1,82 δολάρια στα 65,98 δολάρια, αλλά χαμηλότερα από το υψηλό επίπεδο συνεδρίασης των 66,00 δολαρίων.
Περί τις 20:25 ώρα Ελλάδας η τιμή του αργού σημείωνε άνοδο 3,86% στα 60,06 δολάρια το βαρέλι και το brent ενισχυόταν κατά 3,87% στα 66,64 δολάρια το βαρέλι.
Σύμφωνα με τα στοιχεία του Αμερικανικού Ινστιτούτου Πετρελαίου (API), τα αποθέματα αργού στις ΗΠΑ μειώθηκαν κατά 8,1 εκατομμύρια βαρέλια την εβδομάδα έως τις 5 Ιουλίου στα 461,4 εκατομμύρια, σε σύγκριση με τις εκτιμήσεις των αναλυτών για υποχώρηση 3,1 εκατομμυρίων βαρελιών.
Τα επίσημα στοιχεία της Energy Information Administration (EIA (EIA) αναμένεται αργότερα την Τετάρτη.
Παράλληλα μεγάλες εταιρείες πετρελαίου άρχισαν να εκκενώνουν και να σταματούν την παραγωγή στον Κόλπο του Μεξικού μετά από τις μετεωρολογικές προβλέψεις ότι μια τροπική καταιγίδα θα φθάσει στην περιοχή την Τετάρτη ή την Πέμπτη.
Η Chevron Corp,η Royal Dutch Shell, η BP και η BHP Group απομακρύνουν προσωπικό από 15 υπεράκτιες πλατφόρμες. Η Exxon Mobil ανακοίνωσε ότι «παρακολουθεί στενά» τις καιρικές εξελίξεις για να αποφασίσε εάν οι εγκαταστάσεις της ενδέχεται να επηρεαστούν.
Ο Κόλπος του Μεξικού φιλοξενεί το 17% της παραγωγής αργού πετρελαίου στις ΗΠΑ, η οποία ανέρχεται σε περίπου 12 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα (bpd).
Το πετρέλαιο σημειώνει κέρδη φέτος καθώς ο Οργανισμός των χωρών εξαγωγής πετρελαίου (OPEC) και μεγάλοι παραγωγοί όπως η Ρωσία έχουν περιορίσει την παραγωγή για να ενισχύσουν τις τιμές.

Η συμμαχία, γνωστή ως OPEC +, συμφώνησε την περασμένη εβδομάδα να επεκτείνει τις περικοπές μέχρι το Μάρτιο του 2020.
Οι εντάσεις γύρω από το πυρηνικό πρόγραμμα του Ιράν και τα πρόσφατα περιστατικά που αφορούν δεξαμενόπλοια στον Κόλπο στήριξαν επίσης τις τιμές.
«Οι συνεχιζόμενες γεωπολιτικές εντάσεις μεταξύ των Ηνωμένων Πολιτειών και του Ιράν εξακολουθούν να προσθέτουν ένα ακόμη μη ποσοτικοποιήσιμο επίπεδο στήριξης», δήλωσε ο επικεφαλής Saxo Bank Ole Hansen.
Το Ιράν εδώ και καιρό απειλεί να κλείσει το Στενό του Ορμούζ, μέσω του οποίου περνάει σχεδόν το ένα πέμπτο του παγκόσμιου πετρελαίου, αν δεν είναι σε θέση να εξάγει το πετρέλαιο του λόγω των κυρώσεων των ΗΠΑ.

www.worldenergynews