Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης -Τι παρεμβάσεις θα γίνουν

Μητσοτάκης: Άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης -Τι παρεμβάσεις θα γίνουν

Διαφήμιση

Σημαντικές ειδήσεις που αφορούν τον προϋπολογισμό των νοικοκυριών έβγαλε η συνέντευξη Τύπου του πρωθυπουργού, Κυριάκου Μητσοτάκη στην 84η ΔΕΘ.

Ο κ. Μητσοτάκης, ο οποίος έσπασε ρεκόρ ερωτήσεων αφού ήταν στην διάθεση των δημοσιογράφων για περισσότερες από 2,5 ώρες, συζήτησε για τον έντονο προβληματισμό που υπάρχει στο οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σχετικά με την υψηλή φορολογία στα καύσιμα και ειδικότερα στο πετρέλαιο.

Σημειώνεται ότι πρόσφατα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Πρατηριούχων, Εμπόρων και Καυσίμων είχε ζητήσει με ανακοίνωσή της την μείωση της φορολογίας στα καύσιμα.

Ανοικτο το ενδεχόμενο παρεμβάσεων άφησε ο Μητσοτάκης
Απαντώντας σε σχετική ερώτηση που του τέθηκε ο πρωθυπουργός άφησε ανοικτό το «παράθυρο» να υπάρξουν παρεμβάσεις ακόμα και εντός το 2019, χαρακτηρίζοντας προτεραιότητας της κυβέρνησης την επιδότηση του πετρελαίου θέρμανσης. Πάντως, όπως εξήγησε ο Κυριάκος Μητσοτάκης, κάτι τέτοιο θα είναι άμεσα συνδεδεμένο από το δημοσιονομικό περιθώριο που θα υπάρξει.

«Εντός 2019 αν έχουμε υπεραπόδοση προϋπολογισμού, θα είναι άμεση προτεραιότητα το πετρέλαιο θέρμανσης. Ανάλογα με τον δημοσιονομικό χώρο σύντομα θα έχουμε πρόσθετα νέα», είπε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σημειώνεται ότι στις παλαιότερες πολυκατοικίες, με σύστημα κεντρικής θέρμανσης, δεν πιάνει τόπο ούτε το επίδομα θέρμανσης, καθώς αν οι υπόλοιποι ένοικοι δεν συμφωνούν στην προμήθεια πετρελαίου, τότε και οι δικαιούχοι επιδόματος μένουν μετέωροι. Αυτό που θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο είναι ότι θα αναθεωρηθούν οι Ζώνες, με βάση τις οποίες υπολογίζεται το επίδομα θέρμανσης, καθώς παρά τις αλλεπάλληλες διορθώσεις, εξακολουθούν να παρατηρούνται στρεβλώσεις.

Πηγή: iefimerida.gr