Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
«Πρωταθλήτρια» στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου η Θεσσαλονίκη

«Πρωταθλήτρια» στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου η Θεσσαλονίκη

Διαφήμιση

Τι δείχνουν οι έλεγχοι της δημοτικής αστυνομίας.

Πάνω από το 90% των καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, καφέ και εστίασης, εφαρμόζουν τον αντικαπνιστικό νόμο στον δήμο Θεσσαλονίκης, σύμφωνα με στοιχεία από τους ελέγχους που διενήργησε η δημοτική αστυνομία.

Τα στοιχεία αυτά δείχνουν ότι ο νομός Θεσσαλονίκης καταλαμβάνει την πρώτη θέση σε ολόκληρη τη χώρα, όσον αφορά στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου.

«Τον Νοέμβριο και τον Δεκέμβριο του 2019 διενεργήσαμε 592 ελέγχους για την εφαρμογή του νόμου στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος της πόλης, ενώ το ίδιο διάστημα το 2018 οι έλεγχοι ήταν μηδενικοί. Από τους ελέγχους βεβαιώσαμε 46 παραβάσεις. Θέλω να συγχαρώ πολίτες και καταστηματάρχες καθώς το ποσοστό συμμόρφωσης στον δήμο Θεσσαλονίκης ξεπερνά το 90%», δήλωσε ο εντεταλμένος δημοτικός σύμβουλος του κεντρικού δήμου, αρμόδιος για θέματα δημοτικής αστυνομίας, Δημήτρης Δαγκλής, μιλώντας στον “Πρακτορείο 104,9 Fm”.

Πρόσθεσε παράλληλα ότι «από τα πανελλαδικά στοιχεία που υπάρχουν στη διάθεση των υπηρεσιών η Θεσσαλονίκη είναι πρώτη στην τήρηση του αντικαπνιστικού νόμου σε όλη την Ελλάδα. Έχουμε και μια θετική πρωτιά».

INSIDER.GR