Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Η Ρωσία οδηγεί την τιμή του πετρελαίου κάτω από $50 για πρώτη φορά μέσα στο 2018

Η Ρωσία οδηγεί την τιμή του πετρελαίου κάτω από $50 για πρώτη φορά μέσα στο 2018

Διαφήμιση

Το πετρέλαιο έπεσε κάτω από τα 50 δολάρια το βαρέλι στη Νέα Υόρκη για πρώτη φορά σε διάστημα μεγαλύτερο από ένα χρόνο, καθώς οι traders ανησύχησαν ότι ο ΟΠΕΚ δεν θα ενεργήσει αποφασιστικά για να εξαλείψει το πλεόνασμα στην παγκόσμια αγορά αργού πετρελαίου.

Όλα τα μάτια στρέφονται στη Σύνοδο Κορυφής G20 αυτής της εβδομάδας στην Αργεντινή, όπου ο Ρώσος Vladimir Putin και ο Mohammed bin Salman της Σαουδικής Αραβίας είναι πιθανό να συζητήσουν πώς να συντονίσουν την πολιτική τους στο πετρέλαιο, αλλά και οι δύο ηγέτες έχουν λόγους να είναι προσεκτικοί. Ασφαλής, από το πλεόνασμα του προϋπολογισμού του και το αδύναμο ρούβλι, ο Putin δήλωσε χθες ότι οι τρέχουσες τιμές πάνε θαυμάσια στη Ρωσία. Ο πρίγκηπας, από την άλλη, βρίσκεται υπό πίεση μετά τη δολοφονία του Τζαμάλ Κασόγκι, δεν μπορεί να αντέξει την πιθανή αποξένωσή του από τον πρόεδρο Donald Trump.

Πέρα από την πολιτική, η παραγωγή από τη Σαουδική Αραβία και την Αμερική- με τη μέθοδο του σχιστόλιθου- σημαίνει ότι τα αποθέματα αρχίζουν να ανεβαίνουν ξανά. Τα αμερικανικά αποθέματα αργού έχουν αυξηθεί επί 10 διαδοχικές εβδομάδες. Ο ΟΠΕΚ, η Ρωσία και άλλοι παραγωγοί πρόκειται να συναντηθούν στη Βιέννη την επόμενη εβδομάδα για να συζητήσουν την πολιτική παραγωγής για το 2019.

«Ο Putin είναι εντάξει με μια τιμή στα $60, αλλά την επόμενη εβδομάδα θα είμαστε πολύ κάτω από αυτό, εάν δεν υπάρξει συμφωνία», δήλωσε ο Warren Patterson, στρατηγικός αναλυτής εμπορευμάτων της ING. «Νομίζω ότι θα πρέπει να δούμε τους Σαουδάραβες να μειώνουν δραματικά τις ροές προς τις Η.Π.Α.»

 

www.newmoney.gr