Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν υποστηρίζουμε τις κυρώσεις αλλά ούτε και τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Ρωσικό ΥΠΕΞ: Δεν υποστηρίζουμε τις κυρώσεις αλλά ούτε και τις ενέργειες της Τουρκίας στη Μεσόγειο

Διαφήμιση

16 07 2019

Τη Δευτέρα, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Η Ρωσία δεν έχει θετική στάση απέναντι στην απόφαση της Ευρωπαϊκής Ένωσης να επιβάλλει κυρώσεις στην Τουρκία εξαιτίας της κλιμάκωσης της κατάστασης στην ανατολική Μεσόγειο, υπογράμμισε ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Αλεξάντερ Γκρούσκο.

Σύμφωνα με τον ίδιο, τέτοιου είδους βήματα επιδεινώνουν την μακροχρόνια διαμάχη στην περιοχή.

Όπως δήλωσε στην εφημερίδα Izvestia, αυτό δεν σημαίνει ότι η ρωσική πλευρά υποστηρίζει τις ενέργειες της Τουρκίας που έχει στείλει πλωτά γεωτρύπανα στην αποκλειστική οικονομική ζώνη της Κύπρου για γεωτρήσεις.

Υπενθυμίζεται ότι τη Δευτέρα, οι 28 υπουργοί Εξωτερικών της ΕΕ υιοθέτησαν και επίσημα κυρώσεις κατά της Τουρκίας για τις παράνομες γεωτρήσεις στην κυπριακή ΑΟΖ.

Μεταξύ άλλων, τα μέτρα περιλαμβάνουν τη μείωση της προενταξιακής βοήθειας προς την Τουρκία για το 2020 και την αναστολή διαπραγματεύσεων για τη συμφωνία περί ολοκληρωμένων αερομεταφορών.

Από την πλευρά του ο υπουργός Εξωτερικών της Τουρκίας Μεβλούτ Τσαβούσογλου, απέρριψε τις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και έκανε γνωστό ότι η Άγκυρα θα αυξήσει τις δραστηριότητές της στην ανατολική Μεσόγειο, στέλνοντας και τέταρτο πλοίο στην περιοχή.

«Δεν υπάρχει λόγος να λάβουμε σοβαρά» τις αποφάσεις της ΕΕ για την ανατολική Μεσόγειο, δήλωσε την Τρίτη ο Μεβλούτ Τσαβούσογλου, όπως μετέδωσε το τουρκικό πρακτορείο Anadolu.

Sputnik Greece