Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο η τιμή πετρελαίου μετά την απόφαση των ΗΠΑ σε σχέση με τις κυρώσεις

Στο υψηλότερο επίπεδο από το Νοέμβριο η τιμή πετρελαίου μετά την απόφαση των ΗΠΑ σε σχέση με τις κυρώσεις

Διαφήμιση

Στο υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Νοέμβριο ανήλθαν την Τρίτη οι τιμές του πετρελαίου, μετά την απόφαση της Ουάσινγκτον να τερματίσει από τον επόμενο μήνα, όλες τις εξαιρέσεις από κυρώσεις στις εισαγωγές πετρελαίου από το Ιράν, πιέζοντας τους εισαγωγείς να σταματήσουν να αγοράζουν από την Τεχεράνη.

Τα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού πετρελαίου τύπου Μπρεντ ανήλθαν μέχρι και τα 74,70 δολάρια το βαρέλι, που είναι το υψηλότερο επίπεδο από την 1η Νοεμβρίου, προτού περιοριστεί η αύξηση τους λόγω της εκτίμησης της αγοράς ότι η παγκόσμια προσφορά πετρελαίου θα παραμείνει ισχυρή.

Μέχρι τις 13.55 GMT τα συμβόλαια Brent διαπραγματεύονταν στα 74,28 δολάρια το βαρέλι, αυξημένα κατά 24 σεντς ή 0,32%, από την προηγούμενη τιμή του.

Τα συμβόλαια του αμερικανικού αργού West Texas ανερχόταν στα 66,19 δολάρια ανά βαρέλι, αυξημένα κατά 64 σεντς ή περίπου 1%, έχοντας προηγουμένως αγγίξει το υψηλότερο επίπεδο από τον περασμένο Οκτώβριο, τα 66,31 δολάρια.

Παρά την ανακοίνωση της Ουάσιγκτον, η πλεονάζουσα παραγωγική ικανότητα άλλων προμηθευτών, όπως η Σαουδική Αραβία, και οι πιθανές συνεχείς εισαγωγές από μέρους της Κίνας ιρανικού αργού θα μπορούσαν να εξισορροπήσουν την αγορά.

Πριν από την απόφαση το 2018 για επιβολή κυρώσεων, το Ιράν ήταν ο τέταρτος μεγαλύτερος παραγωγός χώρα στον Οργανισμό Πετρελαιοπαραγωγών Χωρών με περίπου 3 εκατομμύρια βαρέλια ημερησίως, αλλά οι εξαγωγές του Απριλίου μειώθηκαν σε λιγότερο από 1 εκατομμύριο βαρέλια την ημέρα, σύμφωνα με στοιχεία δεξαμενόπλοιων και πηγές της βιομηχανίας.

energypress.gr