Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ο «Θεός» του πετρελαίου κλείνει το fund του

Ο «Θεός» του πετρελαίου κλείνει το fund του

Διαφήμιση

Tο μεγαλύτερο hedge fund του κλείνει ο Andy Hall, ένας από τους σημαντικότερους traders πετρελαίου στον κόσμο, εξαιτίας τεράστιων ζημιών το τελευταίο διάστημα.

Η Astenbeck Master Commodities Fund II, ιδιοκτησίας του Andy Hall έχει υποστεί ζημιές σχεδόν 30% τους πρώτους έξι μήνες του έτους, καθιστώντας έτσι αναπόφευκτη την απόφασή του να το κλείσει.

Η παγκόσμια αγορά πετρελαίου έχει «επιδεινωθεί αισθητά” και οι τιμές του αργού αναμένεται να παραμείνουν κολλημένες στα επίπεδα των 50 δολαρίων το βαρέλι ή και ακόμα πιο κάτω για μεγάλο διάστημα, φέρεται να δήλωσε σε επιστολή του προς τους επενδυτές του Astenbeck Master Commodities Fund II , ο Hall. 

Ο Hall θεωρείται ένας από τους «γκουρού» του πετρελαίου, έχοντας αποκτήσει, μάλιστα, και το προσωνύμιο «Θεός».

Ο Hall απέκτησε μεγάλη φήμη κατά την διάρκεια της παγκόσμιας χρηματοπιστωτικής κρίσης όταν η Citigroup αποκάλυψε πως έβγαλε σε ένα χρόνο 100 εκατ. δολάρια από το trading πετρελαίου για την αμερικανική τράπεζα. Η καριέρα του βέβαια έχει ξεκινήσει από την δεκαετία του 1970 και περιλαμβάνει το πέρασμά του ως στέλεχος στην BP, καθώς και τον θρυλικό οίκο Phibro Energy Inc., όπου ήταν διευθύνων σύμβουλος.

«Έχω σοκαριστεί”, δήλωσε ο Danilo Onorino, διαχειριστής χαρτοφυλακίου στην Dogma Capital, ενώ πρόσθεσε «Είναι το τέλος μιας εποχής. Είναι ένας από τους κορυφαίους trader πετρελαίου στον κόσμο”. 

πηγή: energypress.gr