Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Τσίπρας σε Ερντογάν: Εάν προχωρήσεις σε γεωτρήσεις, θα πληρώσεις σοβαρό τίμημα

Τσίπρας σε Ερντογάν: Εάν προχωρήσεις σε γεωτρήσεις, θα πληρώσεις σοβαρό τίμημα

Διαφήμιση

25 06 2019
Ηχηρή απάντηση στον Ταγίπ Ερντογάν έδωσε ο Αλέξης Τσίπρας από την Κύπρο στις νέες προκλητικές του δηλώσεις ότι ο έλληνας πρωθυπουργός μπορεί να λέει ό,τι θέλει, εμείς θα συνεχίσουμε τις γεωτρήσεις.

Από το στρατόπεδο Σταυριανάκου όπου απηύθυνε χαιρετισμό στην ΕΛ.ΔΥΚ συνοδευόμενος από τον υπουργό Εθνικής Αμύνης, Ευάγγελο Αποστολάκη, ο κ. Τσίπρας απάντησε ευθέως στον τούρκο πρόεδρο:

«Ο έλληνας πρωθυπουργός δεν λέει «κάποια πράγματα», μιλάει την γλώσσα του διεθνούς Δικαίου, της λογικής και της αποφασιστικότητας. Μιλάει έχοντας στο πλευρό του την Ε.Ε τη μεγάλη πλειοψηφία της διεθνούς κοινότητας.

Δεν έχει κανένα νόημα μια τακτική κλιμάκωσης αδιέξοδης και ατελέσφορης. Δεν είναι μήνυμα ισχύος αλλά αδυναμίας το να επιχειρεί άγονες γεωτρήσεις . Αυτές οι παραβιάσεις του Διεθνούς Δικαίου να σταματήσουν εδώ.

θα υπάρξει τίμημα σοβαρό σε ευρωτουρκικές σχέσεις αλλά και στην Ειρήνη και τη σταθερότητα.

Οι ένοπλες δυνάμεις της χώρας είναι ισχυρές και αξιόπιστες και πάντα έτοιμες να εκτελέσουν την αποστολή τους στο πλαίσιο του Διεθνούς Δικαίου.

Μόνο στο πλαίσιο του διεθνούς δικαίου μπορούμε να προχωρήσουμε. όποιος παραβιάζει τα κυριαρχικά δικαιώματα Ελλάδας και Κύπρου θα έχει συνέπειες. και το τίμημα θα είναι σοβαρό. εμείς επιζητούμε ειρήνη και σταθερότητα.

Η Ελλάδα στηρίζει την Κύπρο, τα κυριαρχικά της δικαιώματα, το δικαίωμά της να αξιοποιεί τον πλούτο στην ΑΟΖ της.

Το μήνυμα είναι ότι θα στηρίξουμε την Κύπρο στην εκτέλεση των δικαιωμάτων της».

(capital.gr)