Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Ο τυφώνας Nate έκλεισε το 90% της παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού

Ο τυφώνας Nate έκλεισε το 90% της παραγωγής πετρελαίου του Κόλπου του Μεξικού

Διαφήμιση
Η ζημιά στις ανοικτές θαλάσσιες πλατφόρμες και στα διυλιστήρια της ακτής του Κόλπου φαίνεται «ελάχιστη», ανέφερε ένας αναλυτής. Περισσότερο από το 92% της παραγωγής πετρελαίου και σχεδόν το 78% της παραγωγής φυσικού αερίου στον Κόλπο του Μεξικού ήταν εκτός σύνδεσης την Κυριακή το πρωί, σύμφωνα με το αμερικανικό Γραφείο Ασφάλειας και Περιβαλλοντικής Εκτέλεσης. Η παραγωγή πετρελαίου επιβραδύνθηκε το Σαββατοκύριακο στον κόλπο του Μεξικού, καθώς οι εταιρείες ενέργειας απενεργοποίησαν τις μονάδες και εκκένωσαν τις εγκαταστάσεις από εργαζόμενους για την προετοιμασία για τον τυφώνα Nate.
 
 
Οι εταιρείες ενέργειας επίσης «έκλεισαν» σχεδόν το 78% της παραγωγής φυσικού αερίου, σύμφωνα με εκτιμήσεις του γραφείου, με βάση τις εκθέσεις των εταιρειών. Η καταιγίδα εξελίχθηκε σε τυφώνα το βράδυ της Παρασκευής και ενισχύθηκε καθώς περνούσε από τον κεντρικό κόλπο του Μεξικού, πριν φθάσει στην εκβολή του ποταμού Μισισιπή. Οι παραγωγοί των ΗΠΑ έκλεισαν περίπου 300 από τις 737 υπεράκτιες πλατφόρμες στον Κόλπο του Μεξικού για να αποφευχθούν πιθανές ζημίες. Εχθές φάνηκε ότι μεγάλο μέρος της τεράστιας υποδομής είχε βγει από τη θύελλα αλώβητο και η παραγωγή σε υπεράκτιες πλατφόρμες θα μπορούσε σύντομα να συνεχιστεί.
 
Το Εθνικό Κέντρο Τυφώνα υποβάθμισε τον Nate σε έναν μετα-τροπικό κυκλώνα καθώς εξέρχεται από την περιοχή. «Είναι πράγματι ένα πολύ καλό γεγονός όσον αφορά την ενεργειακή υποδομή», δήλωσε ο Andrew Lipow, πρόεδρος της Lipow Oil Associates. «Η ζημιά στην ενεργειακή υποδομή, συμπεριλαμβανομένης της παραγωγής πετρελαίου και της διύλισης, είναι ελάχιστη.» Η αγορά θα πρέπει να αναμένει μείωση των αμερικανικών αποθεμάτων αργού πετρελαίου την επόμενη εβδομάδας, ανέφεραν οι αναλυτές.
 
Η Lipow εκτιμά απώλεια περίπου 8 εκατομμυρίων βαρελιών πετρελαίου, ένα «μικρό ποσό» στο πλαίσιο της συνολικής παγκόσμιας παραγωγής. Τα αποθέματα πετρελαίου των ΗΠΑ μειώνονται, συμβάλλοντας στον περιορισμό της παγκόσμιας υπερπροσφοράς. Οι τιμές αργού στις ΗΠΑ αυξήθηκαν 35 σεντς στα 49,64 δολάρια την Δευτέρα, έρχονται από την χειρότερη εβδομαδιαία απώλεια για το εμπόρευμα από τον Ιούνιο. Οι εθνικές μέσες τιμές βενζίνης θα πρέπει να συνεχίσουν να μειώνονται στα $ 2,40 ανά γαλόνι, καθώς η Nate επηρέασε μόνο ένα μικρό μέρος της ικανότητας ραφιναρίσματος των ακτών του Κόλπου των ΗΠΑ, ανέφερε η Lipow.

πηγή: lipowoil.com