Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Δελτίο τύπου Υφυπουργού Ανάπτυξης

Δελτίο τύπου Υφυπουργού Ανάπτυξης

Διαφήμιση

Με την έναρξη διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης και με δεδομένη την πρόσφατη μείωση κατά 30% του Ειδικού Φόρου Κατανάλωσης, σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών Υγρών Καυσίμων η τιμή διάθεσης ξεκίνησε από 0,990 ευρώ ανά λίτρο.

Κατά συνέπεια για τους χιλιάδες δικαιούχους του κοινωνικού επιδόματος η τιμή του πετρελαίου θέρμανσης αναμένεται να διαμορφωθεί από 0,64 ευρώ ανά λίτρο.

Η τροφοδοσία της αγοράς εκτιμάται ότι θα είναι ομαλή και δεν θα υπάρξει κανένα πρόβλημα στην προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης για τα νοικοκυριά.

Ο Υφυπουργούς Ανάπτυξης Γεράσιμος Γιακουμάτος έχει καταστήσει σαφές προς όλους ότι το θεσμικό πλαίσιο για την πάταξη της λαθρεμπορίας και της φοροδιαφυγής στα καύσιμα θα εφαρμοστεί από τις αρμόδιες υπηρεσίες αυστηρά και απαρέγκλιτα προς όλους.

  • Τις τιμές διάθεσης του πετρελαίου θέρμανσης μπορείτε να τις παρακολουθείτε από το Παρατηρητήριο Τιμών Υγρών Καυσίμων. Τα οριστικά στοιχεία της πρώτης ημέρας διάθεσης θα είναι διαθέσιμα τα μεσάνυχτα της 15ης Οκτωβρίου 2014.
Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων