Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Λάβρος κατά των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο καθηγητής Άκης Τσελέντης

Λάβρος κατά των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο καθηγητής Άκης Τσελέντης

Διαφήμιση

Photo of Κώστας Χαλκιαδάκης Κώστας Χαλκιαδάκης

Λάβρος κατά των ηλεκτρικών οχημάτων είναι ο καθηγητής Άκης Τσελέντης διδάκτωρ Γεωφυσικής και διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου σε ανάρτηση του στα κοινωνικά δίκτυα. 

Αυτό που αναδεικνύει μεταξύ άλλων είναι ότι οι μπαταρίες των ηλεκτρικών αυτοκινήτων χρειάζονται 7ολόκληρα χρόνια μέχρι ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο να φτάσει net-zero CO2. 

 

Μάλιστα συμπληρώνει ότι το προσδόκιμο ζωής των μπαταριών είναι 10 χρόνια (μέσος όρος). Αυτό σημαίνει ότι μόνο τα τελευταία τρία χρόνια αρχίζεις να μειώνεις το αποτύπωμα του άνθρακά σου. Τότε όμως πρέπει να αντικατασταθούν οι μπαταρίες, εξηγεί ο κύριος Τσελέντης.

Ακολουθεί η ανάρτηση του που ήγειρε και αντιδράσεις που όμως ο καθηγητής δεν άφησε αναπάντητες. Παρακάτω μπορείτε να δείτε την ανάρτηση του καθηγητή:

«ΠΕΡΙ ΗΛΕΚΤΡΙΚΩΝ ΟΧΗΜΑΤΩΝ… Άκης Τσελέντης»

«Συγκεκαλυμμένη απάτη – η ουτοπία των ηλεκτρικών αυτοκινήτων – ευχαριστώ δε θα πάρω»…

Μια μπαταρία Tesla, μοντέλο Y, καταλαμβάνει όλο το χώρο κάτω από το διαμέρισμα επιβατών του αυτοκινήτου. Για να κατασκευαστεί χρειάζονται:

  • 12 τόνοι βράχου για το Λίθιο…
  • 5 τόνοι ορυκτών Κοβαλτίου… (Το περισσότερο Κοβάλτιο είναι φτιαγμένο ως υποπροϊόν επεξεργασίας του χαλκού και μεταλλευμάτων νικελίου – Είναι το πιο δύσκολο υλικό για να φτιαχτεί μια μπαταρία, αλλά και το περισσότερο ακριβό.)
  • 3 τόνοι μεταλλεύματος Νικελίου…
  • 12 τόνοι μεταλλεύματος Χαλκού…
  • Πρέπει να μετακινηθούν 250 τόνοι χώματος για να αποκτηθούν:
  • 26,5 κιλά Λιθίου…
  • 30 λίβρες Νικελίου… 
  • 48,5 κιλά Μαγγανίου…
  • 15 κιλά Κοβαλτίου…

Η Caterpillar 994A που χρησιμοποιείται στη χωματουργία για την εξόρυξη των βασικών ορυκτών, καταναλώνει 264 γαλόνια πετρελαίου σε 12 ώρες…!

Τελικά, παίρνεις ένα αυτοκίνητο “μηδενικών εκπομπών”…!

Προς το παρόν, το μεγαλύτερο μέρος των απαραίτητων ορυκτών για την κατασκευή των μπαταριών, προέρχεται από την Κίνα ή την Αφρική.

Μεγάλο μέρος της εργασίας για την απόκτηση των ορυκτών στην Αφρική, γίνεται από παιδιά!

Όταν, λοιπόν, αγοράζουμε ηλεκτρικά αυτοκίνητα, η Κίνα κερδίζει τα περισσότερα!

Παρακάτω θα δείτε μία άλλη ανάρτηση. Όσα αναφέρονται παραπάνω ανήκουν σε ανάρτηση που για κάποιο περίεργο λόγο κατέβηκε από το FB. Προφανώς, από καταγγελίες από συμφέρονται που ενοχλήθηκαν; Εσείς τι λέτε επί του θέματος; Ποια είναι η άποψή σας;

 

caroto.gr

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων