Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
Νέες ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Νέες ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου

Διαφήμιση

Νέες ρυθμίσεις για την πάταξη του λαθρεμπορίου καυσίμων.
Κατατέθηκαν διατάξεις για τον περιορισμό της λαθρεμπορίας καυσίμων.
Ρητά διέψευσε το υπουργείο Οικονομικών δημοσιεύματα για δήθεν πιέσεις υπηρεσιακών παραγόντων προκειμένου να ανοίξει παράθυρο που θα διευκολύνει τη λαθρεμπορία καυσίμων.
Σε ανακοίνωση αναφέρεται πως οι σχετικές διατάξεις του υπουργείου Οικονομικών που έχουν ενσωματωθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Ανάπτυξης που κατατέθηκε περιλαμβάνουν μεταξύ άλλων:

  • Την κατάργηση των «λευκών βυτιοφόρων» (πηγή σημαντικής λαθρεμπορίας).
  • Την υποχρέωση χρήσης GPS από, πλωτά και μη, μεταφορικά μέσα.
  • Την αυστηροποίηση των ποινών με την, μεταξύ άλλων, κατάσχεση των μέσων διακίνησης και την αφαίρεση της άδειας μεταφοράς ή του ναυτικού φυλλαδίου.
  • Την χρήση συστημάτων προηγμένης («μοριακής») ιχνηθέτησης πριν τον εκτελωνισμό των καυσίμων.
  • Την χρήση συστημάτων εισροών – εκροών καυσίμων στις φορολογικές αποθήκες.

Οι κατατεθείσες προς ψήφιση διατάξεις, συνιστούν συντονισμένο, ολοκληρωμένο και συνεκτικό πλέγμα ρυθμίσεων, που αποσκοπεί στην πάταξη του φαινομένου του λαθρεμπορίου καυσίμων στην χώρα μας.

Η πάταξη του λαθρεμπορίου και της φοροδιαφυγής, και στον τομέα των καυσίμων, αποτελεί καθήκον και βασικό και αδιαπραγμάτευτο σκοπό τόσο για την πολιτική ηγεσία όσο και για τις υπηρεσίες του υπουργείου.

Έτσι, το υπουργείο Οικονομικών διαψεύδει ότι υπάρχουν τέτοιες πιέσεις και μάλιστα υπηρεσιακών παραγόντων και δηλώνει ότι το υπό ψήφιση θεσμικό πλαίσιο ενδέχεται να βελτιωθεί, εφόσον κριθεί αναγκαίο κατά τη συζήτηση του νομοσχεδίου στη Βουλή, μόνο προς την κατεύθυνση της αποτελεσματικότερης αξιοποίησης των πληροφοριών και συστημάτων που θεσμοθετούνται με τις διατάξεις αυτές, έτσι ώστε να διασφαλίζεται πληρέστερα το δημόσιο συμφέρον.

Πηγή: 24η.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων