Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
(πληρωμένο) Σεξ με την Εφορία

(πληρωμένο) Σεξ με την Εφορία

Διαφήμιση

Κάθεσαι με χαρτί και μολύβι να υπολογίσεις τα έσοδά σου -λέμε τώρα- και το τι έχεις να πληρώσεις. Πέραν των πάγιων εξόδων κάθε μήνα, φτάνεις στο τεράστιο κεφάλαιο που λέγεται «χρέη προς την Εφορία». Αρχίζεις να σημειώνεις και επειδή βλέπεις ότι συνεχώς προστίθενται στη λίστα σου νέα ποσά, που δεν έχεις να τα πληρώσεις, ψάχνεις για κάποιο χάπι που να έχει ποσότητα παρακεταμόλης ικανή να ανακουφίσει πονοκέφαλο ελέφαντα. Σίγουρα, θα πρέπει να είσαι παχύδερμο για να μη ζαλιστείς από όλα αυτά που πρέπει να πληρώσεις στην κυρία Εφορία.

Έχουμε και λέμε, λοιπόν: 100 δόσεις, με τη σχετική ρύθμιση. Οσονούπω έρχονται τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ, όπου η πρώτη δόση (και συμπληρωματικού φόρου) θα πρέπει να καταβληθεί έως το τέλος Οκτωβρίου. Οι επόμενες τέσσερις στο τέλος κάθε επόμενου μήνα, μέχρι και τον Φεβρουάριο του 2016. Α, ναι… Σε περίπτωση εφάπαξ εξόφλησης δεν προβλέπεται έκπτωση, «γιατί έτσι» – άμα ο άνθρωπος έχει επιχειρήματα…

Μέχρι το τέλος της εβδομάδας θα μάθουμε τι θα γίνει με τον ΦΠΑ (23%) σε ιδιωτικά εκπαιδευτήρια και φροντιστήρια, όπως και για το επίδομα θέρμανσης. Αυτά, σε συνάρτηση με τις διαπραγματεύσεις με τους Θεσμούς, που έρχονται στην Αθήνα. Τι σημαίνει αυτό; Πες ότι συμφωνήσουν να καταργηθεί ο ΦΠΑ στην εκπαίδευση: την ίδια στιγμή πρέπει να βρεθούν ισοδύναμα 168 εκατ. ευρώ για το 2015 και 250 εκατ. ευρώ για την επόμενη χρονιά. Και ποιος θα τα πληρώσει όλα αυτά; Εγώ κι εσύ, τι ρωτάς;

Συνεχίζουμε το πρόγραμμά μας με τα τέλη κυκλοφορίας. Εδώ, δεν αναμένονται αυξήσεις των τελών μόνο για ιδιοκτήτες Ι.Χ. αντιρρυπαντικής τεχνολογίας μεγάλης αξίας, τύπου 40.000 ευρώ. Δεν αποκλείεται η πληρωμή τελών και για τα «μικρά» Ι.Χ. Δηλαδή, πήρες ένα 1.000άρι αυτοκινητάκι, με σκοπό να έχεις απαλλαγή από τα τέλη.

Και πώς, ρε φίλε, θα αυξήσει τα έσοδά του το κράτος; Μόνο με τις επιβαρύνσεις που εξετάζονται (και) για τα ακριβά εταιρικά Ι.Χ.;

Είναι προφανές ότι η κυβέρνηση, ψάχνοντας τρόπους για να αυξήσει τα δημόσια έσοδα, μας έχει εξαναγκάσει σε ένα διαρκές, ανηλεές σεξ με την Εφορία – που συνιστά φαινόμενο: Είναι το πρώτο σεξ, από καταβολής κόσμου, στο οποίο πληρώνεις όχι με σκοπό την τέρψη, την ικανοποίηση, αλλά για να σταματήσουν να σε βιάζουν, για να μην τους χρωστάς.

Θα μου πεις, πρώτη φορά θα πληρώσουμε Εφορία; Όχι. Αλλά υπήρχε μια κρυφή ελπίδα -υπήρχαν και σχετικές προεκλογικές υποσχέσεις- πως η τωρινή κυβέρνηση δεν θα έκανε τα ίδια με όλους τους προηγούμενους. Αρκετοί πολίτες «έφαγαν» το παραμύθι πως η «Πρώτη φορά Αριστερά» θα έδειχνε λίγο έλεος στους μη έχοντες και δεν θα τους υπέβαλλε σε παρά φύση συνεχόμενες πληρωμές προς τα κρατικά ταμεία.

Και είναι κι αυτό το χιλιοειπωμένο «Ηθικό πλεονέκτημα της Αριστεράς», που όχι μόνο δεν σε αφήνεις να ευχαριστηθείς το σεξ, αλλά το κάνει να φαίνεται ανοργασμικό.

Και φτηνά χυδαίο – που το πληρώνεις ακριβά…

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων