Χρήσιμα Τηλέφωνα & Πληροφορίες
ΣΟΚ – Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

ΣΟΚ – Αυτοκτόνησε ο επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης της Jetoil

Διαφήμιση

ΣΟΚ στον επιχειρηματικό κόσμο, καθώς πριν από λίγο, στις 2 περίπου το μεσημέρι, έγινε γνωστό ότι έβαλε τέλος στη ζωή του ο γνωστός επιχειρηματίας Κυριάκος Μαμιδάκης.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, ο 84χρονος επιχειρηματίας αυτοκτόνησε στο σπίτι του στο Διόνυσο με όπλο που βρέθηκε δίπλα του, ενώ ο ίδιος έφερε ένα μόλις τραύμα.

Το τραγικό περιστατικό έρχεται λίγες ώρες μετά την αίτηση υπαγωγής της «Mamidoil – Jetoil» στην προπτωχευτική διαδικασία του άρθρου 99, στο Πρωτοδικείο Αθηνών.

Μάλιστα, ήδη την 10η Ιουνίου συζητήθηκε αίτημα προσωρινής διαταγής της εταιρείας για την λήψη μέτρων προσωρινής προστασίας της από τους πιστωτές μέχρι και τη συζήτηση της ανωτέρω αίτησης, το οποίο και τελικά έγινε δεκτό από το δικαστήριο.

Σημειώνεται ότι υπό τη σκεπή της Mamidoil – Jetoil λειτουργούν περίπου 600 πρατήρια υγρών καύσιμων, ενώ ο όμιλος έχει ιστορία 40 ετών στην ελληνική και βαλκανική αγορά. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρέη της εταιρείας ανέρχονται σε 340 εκατομμύρια ευρώ, ενώ στην αίτησή της η εταιρία επικαλείται το έκτακτο και απρόσμενο γεγονός της παγκόσμιας οικονομικής ύφεσης, η οποία προκάλεσε ταμειακή δυσχέρεια.

Ποιος ήταν

Ο Κυριάκος Μαμιδάκης γεννήθηκε στο χωριό Ανώσκελη της επαρχίας Κισσάμου του νομού Χανίων Κρήτης το 1932, από τους Αλέξανδρο και Ειρήνη Μαμιδάκη.
Τελείωσε την Εμπορική Σχολή το 1951 και παρακολούθησε δι’ αλληλογραφίας και ολοκλήρωσε τον κύκλο σπουδών του Κολλεγιακού School of Career του LSE.

Ξεκίνησε να εργάζεται το 1952 δίπλα στον θείο του Γ. Ι. Μαμιδάκη στην Εμπορία Πετρελαιοειδών. Το Νοέμβριο του 1968 μαζί με τα αδέρφια του Γιώργο και Νίκο προχώρησαν σε δικές τους δραστηριότητες ιδρύοντας τη JETOIL.

newpost.gr

Μετάβαση σε γραμμή εργαλείων